Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Херсонських школах досі не позбулись російських підручників: що на це каже керівництво міста

В деяких херсонських школах і досі є підручники, які завезли росіяни під час окупації. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на Кавун.City.

Пропагандистська продукція — не лише підручники — вільно розміщена у кількох школах Херсона: жодним чином не відокремлена, приміром, для музею або виставки про окупацію. За цим фактом вже звернулись до поліції.

На повідомлення про наявність нічим не прикритої пропаганди в Херсоні, який перебував під окупацією 8,5 місяців 2022 року, відреагував Начальник Херсонської МВА Роман Мрочко і повідомив, що вже займається цим питанням.

Нагадаємо, це не перший цікавий випадок, що стосується херсонського управління освіти за останній час. Нещодавно управління придбало новеньке авто — Hyundai Tucson — за 1 124 900 бюджетних гривень. На запит колег-журналістів, навіщо таке дороге авто в місті, яке росіяни цілодобово обстрілюють і авто просто може потрапити під обстріл, начальниця управління Наталя Журженко відповіла, що для об’їзду закладів освіти Херсона (їх наразі 151) та підвозу необхідних матеріалів, адже там розташовані укриття і пункти незламності: як приклад навела бойлери та ковдри. 

Журналісти херсонського видання Гривна зауважили, що Hyundai Tucson за 1,1 млн гривень придбали фактично для «перевезення бойлерів та ковдр», хоча створений він явно не для таких цілей. Колеги зауважили, що у цього авто спортивно-утилітарний тип кузова, підігрів сидінь та керма, мультимедійна система з монітором, круїз-контроль та навіть датчик дощу. Перевозити ковдри і бойлери у скромніших умовах херсонське управління освіти не захотіло. 

Редакція «Антикорупційного виміру» поцікавилась, а скільки ж зарплатні отримує очільниця херсонського управління освіти Наталя Журженко, яка рідко з’являється в Херсоні і вважає, що Hyundai Tucson за 1,1 млн гривень для перевезення ковдр і бойлерів — оптимальний вид транспорту.

Отже, нарахували Наталі Журженко у 2023 році 522 136,77 грн. Це так звані «брудні»: «чистими» на руки очільниця управління освіти отримала 420 026,5 грн. Це в середньому 35 тисяч гривень на місяць, хоча в деяких місяцях, як бачимо, було менше, в деяких — більше, але в середньому це приблизно 35 тисяч гривень.

Читайте також: Судитимуть багаторічну очільницю ліфтової компанії в Херсоні

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір