Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Заарештували майно херсонського депутата – брата екснардепа-зрадника

На вимогу СБУ суд наклав арешт на майно депутата Херсонської обласної ради від «Слуги народу» Юрія Ковальова. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на Головне управління СБУ у АР Крим

Майже на 640 мільйонів гривень заарештували майна у Юрія Ковальова, якого підозрюють у державній зраді. До списку заблокованих активів входять майже 300 земельних ділянок, 17 комерційних об’єктів, понад тисячу квадратних метрів житлової нерухомості та банківські рахунки.

Також серед арештованого майна – автомобілі преміумкласу.

За даними слідства, під час тимчасової окупації Херсонщини депутат заправляв танки рф на підконтрольних йому АЗС. Та переправив у росію майже 35 тисяч тонн українського зерна на загальну суму 140 млн грн.

Для здійснення цих злочинних «оборудок» фігурант користувався «зв’язками» свого брата екснардепа-зрадника Олексія Ковальова, який після окупації Херсона у 2022 році став «заступником» гауляйтера Сальдо «з питань сільського господарства». Однак, Олексія Ковальова ліквідували 28 серпня 2022 року. 

Спецслужби стверджують також, що Юрій Ковальов входить до складу окупаційної «держдуми Херсонської області» від путінської партії «єдина росія» і продовжує сприяти збройній агресії рф проти України.

Наразі триває розслідування у межах кримінального провадження, розпочатого за декількома статтями:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Оскільки підозрюваний перебуває на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Розслідування проводять співробітники СБУ в АР Крим спільно з ГУ НП в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

За даними Руху ЧЕСНО, Ковальов володів кількома підприємствами в Херсонській та Миколаївській області. Загалом бізнес-група сім’ї Ковальових налічує 26 компаній.

У 2020 році Юрія Ковальова притягували до відповідальності за вчинення домашнього насильства. А у 2017 році — за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. Неодноразово порушував ПДР. Але це не завадило йому у 2020 році стати депутатом Херсонської обласної ради і навіть очолити у раді комісію з питань управління об’єктами комунальної власності.

Читайте також: Депутатка від «Блоку Сальдо» у 2024 році продовжить постачання продуктів до херсонської психіатричної лікарні

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір