Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: Початок лютого

«Антикорупційний вимір» розповідає про новини щодо корупційних кейсів, які публікували на початку лютого.

Посадовець ДСНС. До суду передали справу заступника начальника райуправління ДСНС на Кіровоградщині. Йому інкримінують зловживання впливом, зокрема слідство вважає, що за хабарі він намагався військовозобов’язаних чоловіків «відмазати» від мобілізації. Зокрема, за 8 тисяч доларів він нібито мав вплинути на посадовців, які ухвалюють рішення щодо інвалідності. У схемі, за версією слідства, був залучений брат обвинуваченого, через якого передавали гроші.

Вирок військкому. Бобринецький райсуд Кіровоградської області визнав винуватим у зловживанні службовим впливом начальника Бобринецького військового комісаріату. Чоловік заплатить штраф. Він пообіцяв військовозобов’язаному вплинути на хірурга Бобринецької лікарні, аби той видав йому довідку про тимчасову непридатність до служби. За свою «послугу» взяв 40 тисяч гривень. Ще в справі фігурувала інформація про те, що військком використовував для власних цілей фургон, завезений як гуманітарка.

Збитки від землевпорядника. Землевпоряднику одного із ТОВ на Кіровоградщині повідомили про підозру у зловживанні повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди. Слідство встановило, що він навмисне підробив документи таким чином, щоб земельну ділянку природно-заповідного фонду можна було приватизувати. Експертиза встановила, що це принесло збитки державі на 17,4 мільйона гривень.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір