Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому суд обрав запобіжний захід посадовцю прикордонної інспекції

Ленінський райсуд Кропивницького відправив під варту на 2 місяці головного спеціаліста відділу прикордонного інспекційного контролю «Кропивницький» управління державного контролю на кордоні Південного міжрегіонального управління Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів. Також суд визначив заставу. Чоловіка підозрюють в отриманні хабаря за зловживання службовими обов’язками.

Про це йдеться в ухвалі суду від 14 січня, повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з матеріалами справи, у жовтні 2023 року до посадовця звернувся представник ТОВ «Полфа» зі Світловодська стосовно отримання міжнародного ветеринарного сертифіката на сировину тваринного походження для її експорту. 

Натомість посадовець повідомив, що є ймовірність вивантаження частини товару на митному контролі для додаткових досліджень. Й нібито запропонував посприяти у безперешкодному отриманню сертифікатів. Винагорода мала становити 100 доларів за один сертифікат та 30 тис. грн щомісяця.

Слідчі зафіксували два епізоди передачі коштів у грудні 2023 року та січні 2024 року. Кошти підприємець переслав посадовцю «Новою поштою» в селище Захарівка Одеської області.

Південне міжрегіонального управління базується в Одесі, а відділи, що обслуговують Кіровоградську область – у Кропивницькому та Світловодську.

Посадовця затримали 12 січня на Одещині. В його авто, кажуть слідчі, виявили хабар.

На суді, де підозрюваному обирали запобіжний захід, прокурор просив про тримання під вартою на час слідства. Вказував, що фігурант може виїхати за кордон, адже не підлягає призову через вік та стан здоров’я.

Натомість захист просив про особисте зобов’язання чи заставу у сумі 250 тис. грн. Адвокат вказував, що підозра необґрунтована, а заявлена кваліфікація кримінального провадження завищена, адже суть справи стосується не зловживання службовими повноваженнями, що є тяжчим злочином, а впливу на інших посадовців. Також захисник вказував, що клієнт і його дружина мають інвалідність II ступеню, незадовільний стан здоров’я.

У підсумку суд визначив посадовцю тримання під вартою на 2 місяці та встановив можливість внесення застави у сумі 351 тис. грн.

З іншої ухвали по справі відомо, що посадовця відсторонили від посади.

Судячи з даних на порталі «Судова влада», підозрюваним є Валерій Володимирович Горбачов. Особа з такими ж прізвищем та ініціалами до кінця 2022 року обіймала посаду начальника третього відділу Березівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, що на Одещині. Також однофамілець фігуранта безуспішно балотувався до Фрунзівської та Захарівської райрад Одеської області від «Радикальної партії Олега Ляшка».

Читайте також: Висвітлення діяльності влади на Кіровоградщині: скільки планують витратити

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір