Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Міськрада знову хоче ремонтувати за кошти бюджету Деволанівський узвіз

В програмі будівництва і розвитку соціальної та інженерної інфраструктури Одеси на 2024-2025 роки міська рада заклала кошти на ремонт Деволанівського узвозу — вулиці в центрі міста, яку ще називають «канавою» через місцеположення та незадовільний стан.

Про це повідомляють журналісти Центру публічних розслідувань. Поки в тексті програми відсутні дані, скільки саме планують витратити коштів з бюджету на ремонт узвозу. Втім відомо, що ремонт Деволанівського спуску разом з ремонтом Хаджибейської дамби обійдеться місту в 1 мільярд 254 мільйонів гривень. Зокрема за 2024 рік планують витратити 628 мільйонів гривень, а у 2025 — 626 мільйонів гривень на обидва об’єкти. Також закладені кошти на збереження та розвиток інженерної інфраструктури Одеси в розмірі 324 мільйонів гривень.

Скріншот: Центр публічних розслідувань

Пріоритетними роботами, які вказані в програмі, є капітальний ремонт водовідведення Деволанівського узвозу і завершення першочергових протиаварійних робіт дамби Хаджибейського лиману.

Зазначимо, Деволанівський узвіз розташований в історичному центрі Одеси і перетинається трьома мостами. Це місце має назву «канава» через відсутність ремонту і занедбаний стан узвозу. Кілька будинків, розташованих на ньому, обвалились. 

Ремонтувати узвіз почали ще у 2019 році, та досі його стан суттєво не покращився. Договір на проведення капітального ремонту на Деволанівському узвозі уклали у серпні 2020 року з фірмою ТОВ «РОСТДОРСТРОЙ», пов’язаною з одеським мером Геннадієм Трухановим.

У березні 2022 року мерія уклала додаткову угоду, згідно з якою у 2020 році робіт було виконано всього на 20 тисяч гривень. У лютому 2022 року мерія в матеріалі на своєму офіційному сайті повідомила, що роботи стартували лише у 2021 році. 

Наприкінці вересня 2022 року сторони розірвали договір, зазначивши в угоді про розірвання, що роботи не можуть бути виконані через дію особливого воєнного стану. І ТОВ «РОСТДОРСТРОЙ» отримав кошти за частково виконані  роботи, а саме 157 мільйонів гривень.

Читайте також: Будівництво “з фекалій”, незаконне звалище, загроза прориву греблі в Одесі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір