Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Справа аеропорту «Одеса»: щодо Костусєва проведуть спецрозслідування

ВАКС надав дозвіл на спеціальне розслідування щодо колишнього мера Одеси Олексія Костусєва, який проходить підозрюваним у справі про заволодіння майном аеропорту «Одеса». Досудове розслідування щодо нього відбуватиметься за його відсутності в Україні, адже Костусєва так і не знайшли. 

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Так, в жовтні 2023 року Олексія Костусєва НАБУ оголосило в розшук. Колишній очільник міста ймовірно перебуває за кордоном. Тому стосовно нього ВАКС прийняв рішення здійснити спеціальне досудове розслідування (in absentia), яке відбувається за відсутності підозрюваного в Україні. Таке рішення дає можливість завершити слідство у справі й передати обвинувачення до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, у грудні 2023 року ВАКС заочно обрав запобіжний захід Олексію Костусєву у вигляді тримання під вартою. Якщо ексмера знайдуть, суддя прийме рішення про його застосування цієї міри.

Костусєв проходить підозрюваним у справі аеропорту «Одеса». За даними правоохоронців, група бізнесменів організувала схему заволодіння майном «Міжнародного аеропорту «Одеса» вартістю 118 мільйонів гривень та доходом від його діяльності протягом 2012-2022 років у розмірі понад 2,5 мільярда гривень. Міським головою на початку цього періоду був Олексій Костусєв. Майно аеропорту, яке віддали у спільне користування, не підлягало приватизації. Однак, мера та депутатів це не зупинило. Тому колишній мер Одеси Олексій Костусєв отримав підозру за статтею про привласнення та розтрату бюджетних коштів.

Читайте також: Подробиці справи Кауфмана-Грановського: Цікаві свідки, відкати та «зарплата» Бриндака

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір