Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Чорноморську годувати дітей в школах буде фірма, директору якої підозрюють у розкраданні грошей та судять за шахрайство

Управління освіти Чорноморської міськради уклало договір на послуги із забезпечення харчуванням учнів муніципальних шкіл. Річний контракт, вартістю понад 17 мільйонів, отримало приватне підприємство «Фрегат-2002». Директорка цієї фірми фігурує у двох кримінальних справах: її судять за шахрайство та підозрюють у привласненні грошей на гуманітарній допомозі, яку закупала міськрада.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на закупівлю, опубліковану на порталі Prozorro.

Управління освіти Чорноморської міської ради на Одещині провело закупівлю послуг з годування дітей та працівників у закладах освіти. Йдеться про забезпечення харчуванням закладів середньої освіти, які входять до складу Чорноморської ОТГ. Зокрема в договорі зазначені Чорноморські ліцеї № 1, 2, 3, 4 та № 6, 7, Олександрівський ЗЗСО, Бурлачобалківська гімназія та Чорноморський ліцей ім. Т. Шевченка. Загалом харчування для їхніх учнів та працівників планують заплатити 17 060 764,80 гривень.

Годувати безкоштовно будуть всіх учнів 1-4 класів; дітей-сиріт, малозабезпечених та дітей під опікою, які вчаться у 5-11 класах; всіх учнів, які потрапляють до літніх таборів при цих школах.

Зауважимо, що рік тому «Антикорупційний вимір» писав про ревізію, яку проводили співробітники Південного офісу Держаудитслужби у відділі освіти Чорноморської міської ради. За результатами перевірки було виявлено чимало порушень, основна частина яких стосувалась співпраці з ПП «Фрегат 2002». Зʼясувалося, що чиновники впродовж тривалого часу сприяли підприємству, дозволяючи після укладання угоди на послуги, завищувати вартість харчування. Це призвело до того, що посадовці переплатили за послуги зайві 1,4 мільйона гривень з бюджету.

За даними аналітичної системи YouControl, ПП «Фрегат-2002» була створена у 2002 році. Власником компанії значиться мешканець села Молодіжне Олександр Попов, а директоркою – його родичка Сніжана Добровольська. 

Остання наразі є обвинуваченою по справі про шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою. Крім того, пані Добровольська є підозрюваною в привласненні коштів на поставках консервованого мʼяса, яке купували для формування резерву на початку повномасштабної війни. Слідчі вважають, що Добровольська незаконно отримала зайві бюджетні кошти в розмірі 1 299 960 гривень.

Читайте також: Посадовців з Чорноморська запідозрили в розтраті 1,2 мільйона на генераторах

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір