Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: корупція у ВЛК, скандал з генератором та хабарництво на митному контролі

Пропонуємо стислий огляд матеріалів за останній тиждень щодо корупційних кейсів на Кіровоградщині.

Корупція у ВЛК. Чергове викриття хабарництва у військово-лікарській комісії. Наразі підозру оголосили лікарці з Голованівської центральної лікарні. Слідство встановило, що жінка за 40 тисяч гривень хабаря обіцяла допомогти ухилянту отримати «білий квиток». Зокрема лікарка мала вплинути на членів ВЛК, аби ті визнали чоловіка непридатним до військової служби. Медикиню затримали під час одержання коштів. Їй повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди.

Деталі викриття посадовця Держпродспоживслужби. Ленінський райсуд Кропивницького відправив під варту на 2 місяці головного спеціаліста відділу прикордонного інспекційного контролю «Кропивницький». Також суд визначив заставу. Чоловіка підозрюють в отриманні хабаря за зловживання службовими обов’язками. Нібито вимагав від підприємця 2 тисячі доларів за успішне проходження митного контролю його м’ясної продукції.

Скандал з генераторами. Знам’янська міська рада, що на Кіровоградщині, збиралась закупити 14 бензинових генераторів для місцевих шкіл та дитсадків. Згідно з договором, укладеним між відділом освіти та постачальником, останній доставив генератори наприкінці 2022 року.

Та виявилось, що підприємство не спеціалізувалось на генераторах, і придбаний міською радою товар не відповідав технічним та якісним характеристикам, а також гарантіям експлуатації.  Попри те, що генератори були неякісні, ціни на них значно вищі від ринкових. Директору підприємства повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір