Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд новин Херсонщини: борги та справи про державну зраду

Останні дні лютого та перші дні березня на Херсонщині означились кількома гучними новинами щодо колишніх херсонських чиновників. І всі вони потрапили до антикорупційного огляду.

Депутат Херсонської міської ради від ОПЗЖ та багаторічний херсонський чиновник, який зник з інформаційного поля ще у 2022 році, Ігор Житченко, винен ПриватБанку 117 тисяч гривень. Про це є відповідне рішення суду. Житченко у 2019 році взяв кредит і не повернув його. Зважаючи на те, що в російських реєстрах він зазначений очільником фейкового «Херсонелектротранс» від російської влади, то перебуває він десь в окупації. Про цю новину більше ось тут.

Редакція уважно слідкує за справами чиновників, яких підозрюють або обвинувачують у державній зраді, а якщо це ще й розтрата коштів, то увага особливо пильна. Саме цього тижня в суді опинилась справа двох ексчиновниць херсонського Департаменту розвитку об’єктів комунальної власності — його колишньої очільниці Аліси Вербицької та головної бухгалтерки Світлани Медвєдкової. Вони разом у 2022 році нарахували собі зайвої зарплатні на 1,4 мільйона гривень. Також обидві перебувають на окупованій території Херсонщини, тільки Медвєдкова має підозру у державній зраді, а Вербицька — ні. Більше про цю історію ось тут.

Розтрату коштів і державну зраду інкримінують також і депутату Білозерської селищної ради від «Нашого краю» Андрію Спіцину. Він разом з усією родиною працював на росіян в окупаційному для Білозерки 2022 році і продовжує це робити нині в окупованій частині Херсонщини. Обидві справи щодо Спіцина вже розглядає суд. Більше про це ось тут.

Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір