Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Шуби, акції, нерухомість: Чим були багаті у 2022 році нардепи з Одеси

Журналісти проаналізували декларації депутатів Верховної ради родом з Одеси за 2022 рік й визначили, хто має найбільше доходів та предметів розкоші. 

Як повідомляє «Центр публічних розслідувань», Микола Скорик, народний депутат від забороненої партії «ОПЗЖ», що боровся з Геннадієм Трухановим за крісло мера на останніх виборах, очолює п’ятірку мільйонерів. Його доходи у 2022 році склали 2,8 мільйона гривень, більшість з яких він отримав з продажу майна. За ним — представник президентської партії Андрій Костін з доходами у 1,47 мільйона гривень, отриманих на посаді в апараті Верховної Ради і згодом на посаді Генерального прокурора.

Колишній регіонал Антон Кіссе за перший рік війни заробив 1,38 мільйона гривень, надаючи житло в оренду, в прибавку до зарплати та пенсії. А одеський «Слуга народу» 

Олег Колєв крім зарплати, у 2022 році отримав відшкодування за оренду житла та проїзду для виконання депутатських функцій.

Не доходами єдиними живуть одеські нардепи. Так, у родини Тетяни Плачкової, що в минулому була членкинею проросійської «ОПЗЖ», а нині склавши мандат перебуває за кордоном, є збереження у розмірі 83 мільйони гривень. У вже згаданого Антона Кіссе в збереженні 47,7 мільйона гривень. 

У нардепа від «ЄС» Олексія Гончаренка на збереженні 23 мільйони гривень. А в нардепа і колишнього очільника Одеської обласної ради Анатолія Урбанського родина заощадила 22,6 мільйона гривень. Загалом у нардепів та їх родин готівкою та на рахунках у 2022 році зберігалось понад чверть мільярда гривень.

Деякі народні депутати-одесити полюбляють авто. Зокрема найбільше задекларованих транспортних засобів було у родини «Слуги народу» Степана Чернявського. Так, у 2022-му їм належали вантажівка, напівпричіп, напівпричіп-фургон, тягач та Mitsubishi. Ще один автопарк задекларував Іван Шинкаренко, зокрема це Ford, MAZDA, та два ВАЗи.

Анатолій Урбанський зазначив себе власником Hyundai, а його дружина — Bentley та MERCEDES-BENZ. Антон Кіссе у декларації вказав наявність власного Porsche та Volkswagen й RENAULT, що належать дружині. Також у подружжя у 2022-му році задекларований водний засіб.

Останній в декларації вказав чималу кількість нерухомості загальною площею 1194,8 квадратні метри. Він та родина у 2022-му мали квартири в Одесі, Ізмаїлі, Болгарії, та приватні будинки в Авангарді та Євгенівці. У представника президентської партії, одесита Олексія Леонова у декларації теж вказувалась значна площа нерухомості — 927,4 квадратних метра. Це і квартира з будинком в Одесі, приватний будинок в Білгород-Дністровському, квартира в Таїровській громаді.

Олексій Гончаренко разом з дружиною володіє 449 квадратними метрами, судячи з декларації у 2022 році. Це дві квартири в Одесі та по одній в Києві та в Миколаєві.

Анатолій Урбанський задекларував будинок та квартиру в Одесі на загальну площу у 409,7 квадратних метра. Цікаво, що нардеп Артем Дмитрук не задекларував жодної нерухомості, яка б належала йому чи його родині.

Виявилось, що деякі нардепи з Одеси — палкі поціновувачі релігії. Так, Артем Дмитрук та Антон Кіссе у деклараціях за 2022 рік зазначили, що мають по три ікони кожен. А родина Анатолія Урбанського у 2022-му володіла сімома картинами та чотирма шубами. Тетяна Плачкова також вказала шубу та ювелірні вироби. А Микола Скорик вклав кошти в цінні папери та акції.

Читайте також: Що там в деклараціях: У 2022 році родина мера Миколаєва розжилась криптою, а обвинувачений у розтраті заступник витрачає на адвокатів 300 тисяч

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір