Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд новин Херсонщини: державна зрада і тендери у фігурантів кримінальних справ

Тиждень, що минає, приніс кілька вже звичних новин про державну зраду: комусь оголосили підозру, чиюсь справу передали до суду. Не обійшлось і без дивних угод між чиновниками та фігурантами кримінальних проваджень. 

До суду нарешті передали справу багаторічного заступника херсонських мерів Сергія Черевка. Пан роками поширював любов до «русского мира» за бюджетні кошти і відповідав за гуманітарну сферу як у мера Сальдо, так і мера Миколаєнка. Цілком прогнозовано херсонський поціновувач «русского мира» пішов на співпрацю з росіянами і отримав підозру у державній зраді. Але цікаво не лише це – про родину Черевка і оборудки на посаді ми писали у цій статті.

Підозру оголосили горностаївському фермеру Юрію Васильєву, який добровільно передав майно і майнові права «Горностаївського райагрохіма» за 5 мільйонів гривень, хоча не мав відповідних повноважень. Операцію супроводжувала ціла низка підозрілих схем, про яку ми писали ось тут.

Також в Херсонській області скасували один підозрілий тендер, де спортмайданчик хотіли проєктувати за 750 тисяч гривень, але замовили проєкт реконструкції дитсадка за 946 тисяч гривень у фігуранта кримінальних справ, який зареєстрував нову компанію. Ось тут більше про це.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір