Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антимонопольний комітет вимагає від сільради на Миколаївщині усунення порушень

Адміністративна колегія  Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України знайшла порушення в роботі Казанківської селищної ради і надала рекомендації щодо їх усунення. На виправлення ситуації сільрада має 90 діб. 

Про це повідомляється на сайті відомства. Рекомендації було надано сьомого березня. Зазначається, що рада має припинити дії, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Спеціалісти виявили, що сільрада у 2021 році здійснила продаж земельної ділянки, що перебуває в комунальній власності, без залучення на конкурентних засадах суб’єкта оціночної діяльності у сфері оцінки земель для проведення її експертної грошової оцінки.

Дії чиновників могли обмежити право тих осіб, що мали право і бажання, можливість та намір взяти участь у такому конкурсі, змагатися за право здійснення відповідної господарської діяльності на ринку надання послуг з експертної грошової оцінки земельних ділянок, йдеться в повідомленні. 

«Обмеженість доступу до інформації щодо необхідності проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, за певних умов може бути бар’єром входження на ринок суб’єктів господарювання. У селищної ради є 90 днів на розгляд рекомендацій Відділення та усунення порушення», — зазначають в південному територіальному відділенні АМКУ.  

Як чиновники будуть виправляти ситуацію, з огляду на те, що ділянку вже продано, не уточнюється. 

Читайте також: Соратнику Труханова можуть «вийти боком» грудневі жнива: ведеться слідство

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір