Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Компанія родички підсанкційного бізнесмена отримала підряд з ліквідації сміттєзвалища на Одещині

Комунальники Визирської громади заплатять майже 100 тисяч гривень за ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ в трьох селах. Підрядником обрали ТОВ «ДБК «Дорсервіс» Марини Амірханян – родички Араїка Амірханяна – бізнесмена проти якого у квітні 2021 року було введено персональні санкції РНБО. Чиновники Одещини не вперше напряму віддають підряди членам родини особи, обвинувачуваної у злочинах, спрямованих на насильницьку зміну влади в Україні та відомої публічними закликами до перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України. 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на закупівлю.

Комунальне підприємство «Визирське джерело» уклало угоду з ТОВ «Дорожна будівельна компанія «Дорсервіс» без використання електронної системи, тобто напряму. За 99 972 гривень фірма має ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища на території населених пунктів Визирської сільської територіальної громади. Йдеться про села Кордон, Любопіль та Визирка.

За даними аналітичної платформи YouControl, ТОВ ДБК «Дорсервіс» зареєстрована у 2019 році в селі Визирка. Керівником компанії значиться Анатолій Катюжанський, а власницею – Марина Амірханян. Відзначимо, що остання є дружиною колишнього директора комунального підприємства «Южненська паляниця» Арсена Ілюхіна.

За даними журналістів видання «Наші Гроші», підрядна ДБК «Дорсервіс» входить до складу групи компаній «Дорлідер» Араїка Амірханяна.

Марина Амірханян повʼязана з ще однією фірмою цієї групи, яка має майже ідентичну назву – ТОВ БК «Дорсервіс». В деклараціях її чоловіка вказано, що Марина Едуардівна отримувала від цієї компанії зарплату. Фірма проходить в кримінальному провадженні щодо злочинів спрямованих на насильницьку зміну влади та незаконного поводження зі зброєю Араїком Амірханяном. Це щонайменше друга справа, відкрита через його публічні заклики до перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України щодо їх діяльності у боротьбі зі збройною агресією російської федерації. В матеріалах справи вказано, що майно різних компаній під його керівництвом знайдено в селі Визирка, у приміщеннях за адресою провулок Дорожній, 1.

Раніше «Антикорупційний вимір» розповідав про те, як компанії «прокладки» цього бізнесмена обходять санкції. Зокрема редакція виявила, що серед документів, які ТОВ «Юг Строй Компані» подала на торги Фонтанської сільської ради є лист-підтвердження безперебійних поставок асфальтобетону від ТОВ «ДБК Дорсервіс» Марини Амірханян. При цьому фірми удавали, що вони конкурують між собою.

Тобто, попри санкції, накладені РНБО на Араїка Амірханяна та його активи, чиновники Одещини продовжують активно співпрацювати з його фірмами. Щороку компанії з його орбіти заробляють десятки, а то й сотні мільйонів бюджетних гривень.

Читайте також: Соратнику Труханова можуть «вийти боком» грудневі жнива: ведеться слідство

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір