Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Юракадемія в Одесі скасувала закупівлю з завищеними на мільйон цінами та дискримінаційними вимогами

«Одеська юридична академія» скасувала тендер на закупівлю кухонного обладнання, очікувана вартість якого була 4,74 мільйона гривень. Перед тим дві фірми поскаржились до Антимонопольного комітету України на дискримінаційні вимоги тендеру. А журналісти виявили, що ціни завищені на мільйон гривень. 

Про це повідомляють журналісти «Наших грошей». «Академія Ківалова» в Одесі в лютому оголосила тендер, збираючись придбати чотири пароконвектомати і дві індукційні плити. Журналісти ж вияснили, що ціна обладнання на ринку складає 3,81 мільйона гривень, а ціна оголошеної закупівлі  була 4,74 мільйона гривень

Тоді ж ТОВ «Торговий дім «С-Проф» поскаржилось до Антимонопольного комітету на дискримінаційні вимоги. Замовник вимагав, щоб постачальник обладнання мав сервісний центр, фізично розміщений в Одесі. Дві фірми-учасниці мали офіси, сервісні центри і склади у Львові та Києві, й пропонували, аби працівники приїздили в Одесу для обслуговування обладнання. Та Юракадемії це не підходило.

Комісія Антимонопольного комітету вирішила, що замовник не довів необхідність наявності сервісного центру саме в Одесі. Цю вимогу визнали дискримінаційною й наказали її змінити.

Була ще одна скарга від ТОВ «Житомирська торгова компанія». Скаржник зазначив, що під затребувані технічні вимоги замовника підходить лише одна торгова марка. «Житомирська торгова компанія» просила Антимонопольний комітет вплинути на університет, аби там довели, що хоча б дві торгові марки можуть відповідати технічним вимогам для необхідного кухонного обладнання. 

ТОВ «Житомирська торгова компанія хотіла б запропонувати свої марки обладнання, але в тендері заявлено, що пароконвектомати мають бути певного розміру 

і мати пам’ять не менше 1200 програм приготування, які налічують не менше 12 кроків. Пароконвектомати, запропоновані ТОВ, мають 100 програм, які налічують не менше 5 кроків. 

Антимонопольний комітет вирішив, що Одеська юридична академія не довела існування хоча б двох виробників, продукція яких підпадає під ці вимоги. Також самі вимоги комісія визнала дискримінаційними й необгрунтованими. 

Тому Юракадемія прибрала вимогу щодо розташування сервісного центру в Одесі й вимогу щодо технічних характеристик. А за три дні, 8 березня, закупівлю скасували через відсутність потреби в цих товарах.

Читайте також: Поліція розслідує розкрадання на ремонтах укриттів в Одеській юридичній академії

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір