Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

«Злили» дані про 700 померлих: ДБР викрила поліцейських з Миколаєва на торгівлі інформацією щодо небіжчиків

У Миколаєві ДБР викрило організовану злочинну групу, яка складалася з правоохоронців і займалася торгівлею даними щодо померлих. Інформацію про небіжчиків поліцейські продавали ритуальному агентству.

Як повідомили в пресслужбі ДБР, правоохоронці продавали інформацію з закритої державної бази даних.

Слідчі вважають, що власниця та два співробітники миколаївського ритуального агентства вирішили збільшити свої прибутки та «обскакати» конкурентів у похоронному бізнесі. Для цього вони почали купувати у правоохоронців конфіденційну інформацію щодо померлих з адресами та контактами родичів. 

«Зафіксовані випадки коли вже за 3 хвилини після повідомлення до правоохоронного органу рідними померлого про факт смерті до них вже телефонувало агентство й пропонувало свої послуги», — йдеться в повідомленні.  

Вдалося задокументувати майже 700 фактів збуту правоохоронцями інформації за винагороду, зазначають в ДБР. Слідство вважає, що ритуальна фірма платила правоохоронцям відсоток з «прибутку» за кожного небіжчика. За інформацію про одного померлого винагорода складала близько тисячі гривень. 

Наразі правоохоронцям та двом ймовірним поплічникам повідомлено про підозру у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом та порушенні недоторканності приватного життя, вчиненому організованою групою. Готується повідомлення про підозру ще одному працівнику ритуального агентства. Правоохоронці, після службового розслідування, звільнені з посад.

У разі доведення вини правоохоронцям «світить» позбавлення волі на строк до 5 років.

Фото та відео: ДБР 

Читайте також: Декларації Миколаївської ОДА за 22 рік: Коштовні подарунки в родині Кіма, машина для заступників і благодійна допомога при наявності заощаджень

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір