Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Миколаївщині освітяни купують сік за завищеними цінами

Управління освіти Первомайської міської ради в черговий раз уклало угоду на постачання продуктів за завищеними цінами. Цього разу відомство планує закупити сік на 1,4 млн бюджетних грн. Відкриті торги в Первомайську не проводили.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

До кінця поточного року в заклади освіти мають бути поставлені 22,8 тис. літрів соку фруктового без цукру та соку овочевого за ціною 62 грн за літр.

Однак на ринку цю продукцію продають набагато дешевше. Наприклад, ціна літра мультифруктового соку без цукру складає 37 грн. Тобто майже вдвічі дешевше. І це не враховуючи, що оптова ціна нижча за роздрібну.

Сік овочевий наразі пропонують за ціною 54 грн за літр. До того ж іноземного виробництва. Вірогідно, з українськими виробниками оптову закупку продукту можна узгодити з і ще більшою знижкою.

Постачати продукти в дитячі заклади буде справжній монополіст Миколаївщини ТОВ «М’ясницький двір», яке регулярно укладає угоди з чиновниками на постачання продуктів харчування бюджетним коштом. Наразі компанія вже уклала угод на загальну суму понад 273 млн бюджетних грн.

Компанію зареєстрували 2010 року в Первомайську. Власником ТОВ значиться місцевий житель Олег Цомін. ТОВ «М’ясницький двір» фігурувало в розслідуванні щодо завищених цін на продукцію, яку компанія продавала за бюджетні кошти управлінню освіти Южноукраїнської міської ради у 2017 році.

Раніше «Антикорупційний вимір» не раз аналізував договори із первомайською компанією та миколаївськими чиновниками. Укладання угод на постачання продуктів за завищеними цінами коштом платників податків відбувається систематично. Наприклад, ТОВ «М’ясницький двір» значно дорожче постачає в Первомайську фрукти та овочі, а також м’ясо.   

Читати також: Декларації Миколаївської ОДА за 22 рік: Коштовні подарунки в родині Кіма, машина для заступників і благодійна допомога при наявності заощаджень

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір