Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Миколаївщині чиновники закуповують м’ясо по завищених цінах. Вартість угоди майже 6 мільйонів

Управління освіти Первомайської міської ради без проведення відкритих торгів уклало угоду на закупівлю різноманітної м’ясної продукції. Вартість договору складає 5,98 мільйона бюджетних гривень. Ціни на продукти значно завищені.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Так, відомство планує закупити яловичину, свинину, куряче філе, стегна та цілі тушки. За договором, м’ясо управління освіти замовляє для дитячих садків і шкіл протягом 2024 року. Які саме частини яловичини та свинини планують закупити миколаївські чиновники, в договорі не вказано. 

Ціна яловичини складає 280 грн/кг, свинини – 231 грн/кг. За даними порталу Мінфін, середня ціна гуляшу з яловичини по Україні складає 261,7 грн/кг. Однак, враховуючи, що управління закуповує м’ясо оптом, то ціна за продукцію мала б бути нижче за ринкову, а вона значно вища.

Аналогічна ситуація із курятиною. Так, середня роздрібна ціна курячого філе по Україні 164 грн/кг, а не 220 грн за кілограм, як вирішили чиновники з Первомайська. Вартість курячих стегон 105 грн/кг, а не 120 гривень. Значно завищені ціни й на курячі тушки: середня ціна на ринку складає 86 грн, а не 135 грн за кілограм. 

Постачати надто дороге м’ясо миколаївським дітям буде ТОВ «М’ясницький двір». Компанію зареєстрували 2010 року. Власником ТОВ значиться житель Первомайська Олег Цомін. 

Компанія регулярно укладає угоди на постачання продукції в Миколаївській, а також Одеській областях. Наразі сума укладених договорів складає наближається до 250 млн бюджетних гривень.

ТОВ «М’ясницький двір» фігурувало в розслідуванні щодо завищених цін на продукцію, яку компанія продавала за бюджетні кошти управлінню освіти Южноукраїнської міської ради у 2017 році.

Як уже повідомляв «Антикорупційний вимір», раніше компанія уклала угоду із управлінням освіти Первомайської міської ради на постачання овочів та фруктів вартістю майже 585 тис. бюджетних грн. Ціни за продукти, як і в цьому договорі, значно завищені.

Читайте також: Віталій Кім у 2022 році подарував дружині годинник за 400 тисяч: що ще задекларував Голова Миколаївської ОВА

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

  1. […] Нагадаємо, за завищеними цінами закуповує продукти також управління освіти Первомайської міської ради, яке без проведення відкритих торгів уклало угоду на закупівлю різноманітної м’ясної продукції вартістю 5,98 мільйона бюджетних грн.  […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір