Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Депутатська фірма, пов’язана з Трухановим, утримуватиме дороги Одещини за понад мільярд гривень

Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області в результаті тендерів обрала двох підрядників, які отримають бюджетні кошти за

експлуатаційне утримання автомобільних доріг. Переможцями стали «дорожні гіганти» — ТОВ «Автомагістраль-Південь» та «Ростдорстрой». Останню фірму пов’язують з одеським мером Геннадієм Трухановим.

Про це повідомляють журналісти «Інтенту». Обидві закупівлі відбулись у форматі відкритих торгів 19 березня. На першому тендері у ТОВ «Ростдорстрой» конкурентом було товариство «Автомагістраль-Південь» та ще чотири фірми. Підряд на 1 мільярд 186 мільйонів 998 тисяч гривень отримав саме «Ростдорстрой». Якщо з фірмою таки підпишуть договір, то вона буде зобов’язана утримувати 705 кілометрів доріг до кінця 2026 року.

Щодо другої закупівлі, то переможцем став «Автомагістраль-Південь». У ній взяли участь ще три фірми з попереднього тендеру, і «Ростдорстрой» серед них. Товариство-переможець після укладання договору повинне буде утримувати 543,5 кілометра доріг на Одещині так само до 31 грудня 2026 року. За ці роботи «Автомагістраль-Південь» отримає з бюджету 909 мільйонів 999 тисяч 998 гривень.

Зазначимо, що компанія «Автомагістраль-Південь» є улюбленицею Укравтодору, й отримувала найбільші підряди під час Великого будівництва. За 2021 рік з ТОВ підписали контрактів на 58,9 мільярда гривень.

Варто додати, що компанія «Ростдорстрой» неодноразово здобувала перемогу в скандальних тендерах, які привертали увагу Держаудитслужби. Компанії «Автомагістраль-Південь» та «Ростдорстрой» отримали три контракти по пів мільярда гривень на ремонт мостів на Херсонщині, зруйнованих під час російського вторгнення. Через порушення під час проведення тендерів Держаудитслужба вже вимагає скасувати два з них.

А в Києві обвалився міст, який ремонтує «Ростдорстрой» і слідчі припускають розтрату коштів на цьому підряді.

Читайте також: Одеські чиновники без тендеру віддали два підряди на 5 млрд грн фірмам, пов’язаним з Трухановим

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір