Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Інспектора Одеської митниці затримала СБУ

Служба безпеки України затримала інспектора Одеської митниці. Митника підозрюють в тому, що він систематично отримував відкати за вивезення незадекларованої готівки за межі України. 

Про це повідомляє Управління СБУ в Одеській області. Зазначається, що до налагодження системи відкатів причетний державний інспектор митного посту «Білгород-Дністровський».

Суть ліквідованої схеми полягала в тому, що митник вимагав 1% від загальної суми валюти, яку без декларування вивозили з території України. В СБУ вважають, що за сприяння затриманого через кордон намагалися перевезти декілька мільйонів у гривневому еквіваленті.

«За хабар чиновник обіцяв ділкам безперешкодний валютний «трафік», не вдаючись у походження готівкових коштів. Співробітники СБУ затримали фігуранта під час отримання неправомірної вигоди за «пропуск» партії незадекларованих грошей», — йдеться в повідомленні.

Наразі затриманому повідомили про підозру в корупційному злочині. Вже обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Санкція статті, яку інкримінують митнику, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. СБУ перевіряє, чи причетні до схеми інші працівники митниці. 

Читайте також: Суд виніс вирок у справі міжнародного аеропорту «Одеса»: строк отримав колишній заступник Одеського мера

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір