Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Миколаївські чиновники підкинули грошей своєму «фавориту» за роботи в дитсадку

Департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради уклав додаткову угоду на 1,5 мільйона бюджетних гривень на заміну вікон і вхідних дверей у закладі дошкільної освіти. Раніше на ці цілі вже виділили майже 3 млн грн. Роботи виконує компанія миколаївського депутата Олександра Бучка.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Йдеться про дитячий садок №95 у Миколаєві. Роботи, за договором, підрядник має завершити до 2 вересня 2024 року. Заміну вікон та дверей виконують у рамках заходів з енергозбереження.

Варто зазначити, що влітку минулого року департамент оголосив торги на заміну вікон і дверей у цьому закладі, оцінивши роботи у 4,8 млн грн. Тоді в конкурсі взяли участь дві компанії. 2 серпня 2023 року відомство уклало угоду із ТОВ «Злата буд-м» на суму 4,2 млн, попередньо поставивши вимогу про усунення невідповідностей.  

Компанія мала завершити роботи до кінця грудня минулого року. Однак 12 грудня 2023-го миколаївський департамент підписав із «Злата буд-м» ще один договір про зменшення ціни до майже трьох млн бюджетних грн. Вочевидь, компанія роботи вчасно не завершила. А в березні відомство вирішило надати на заміну вікон і дверей у дитсадку додаткове фінансування. Тож, у результаті ТОВ «Злата буд-м» за роботу отримає більше бюджетних коштів, аніж пропонувало в початковому конкурсі.

ТОВ «Злата буд-м» зареєстрували у 2016 році у приватному будинку села Галицинове Миколаївської області. Статутний капітал підприємства складає 10 тис. грн. Однак компанія регулярно отримує бюджетні підряди від миколаївських чиновників, уже уклавши договорів на загальну суму 32,5 млн грн. Компанія належить депутату Вітовської райради Миколаївської області Олександру Бучку. 

Як раніше повідомляв «Антикорупційний вимір», станом на 2021 рік у компанії працювали всього п’ять осіб, включно із власником Олександром Бучком. Примітно, що в компанії як головний інженер оформлений і родич Олександра Михайло Бучко, який також регулярно отримує бюджетні підряди. Недивно, що при такій кількості робітників і підрядів вчасно Олександр Бучко виконати свої зобов’язання вчасно не спроможний. 

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір