Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: Вирок очільнику університету, хабарництво на ремонті доріг та у ВЛК

Протягом минулого тижня «Антикорупційний вимір» моніторив публічні закупівлі та корупційні скандали за участі посадовців. Пропонуємо стислий огляд основних публікацій.

Підозрюється військовий «завгосп». Начальнику Квартирно-експлуатаційного відділу у Кропивницькому повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. За версією слідства, посадовець підписав договір на постачання армійських ліжок знаючи, що ціна на них завищена. Переплата становила 400 тисяч гривень.

Розкрадання на ремонті дороги. До суду передали справу ексзаступника начальника управління Кіровоградської ОДА. За версією слідства, він причетний до розкрадання 2 мільйонів гривень з бюджету на ремонті дороги у Світловодську в 2017-2018 роках. Після завершення ремонту дорога почала руйнуватися. Але обвинувачений «не помітив» цього та підписав акти завершених робіт.

Корупція в університеті. Кіровський райсуд Кропивницького визнав винним у шахрайстві Івана Литвина, очільника приватного Інституту державного та муніципального управління. Посадовець взяв гроші з військового за вступ та здачу сесій в афілійованому виші. Йому присудили штраф. В рамках розслідування слідчі задокументували розмови про хабар та передачу грошей.

Корупція у ВЛК. Лікарку Голованівської центральної районної лікарні судитимуть за допомогу військовозобов’язаному в уникненні мобілізації. Слідство встановило, що за хабар медикиня обіцяла повпливати на інших членів військово-лікарської комісії. ВЛК мала винести рішення про непридатність військовозобов’язаного до служби. Для ухилянта це питання вартувало 40 тисяч гривень. Після отримання коштів, медичну працівницю затримали.

Продаж палива військової частини. Суд розгляне справу щодо розкрадання майна військової частини на Кіровоградщині. На лаві підсудних — начальник електростанції відділення аеродромно-технічної роти, командир відділення та цивільний. Слідство встановило, що у грудні 2022 року начальник електростанції організував викрадення паливно-мастильних матеріалів військової частини. Далі разом з командиром відділення та цивільною особою вони продавали дизельне пальне місцевим мешканцям. З травня по червень 2023 року з власності військової частини вивели 3 тисячі літрів пального на суму понад 130 тисяч гривень.

Крадіжка комунального майна. На Кіровоградщині реєстратор зареєстрував приватній особі право власності на громадський будинок, що належав Гайворонській міськраді. Як каже слідство, у діях посадовця є ознаки зловживання. Згідно з висновком експертизи, вартість громадського будинку на той момент складала понад 850 тисяч гривень.  3 квітня Гайворонський суд задовольнив клопотання слідчих поліції та арештував нерухомість. Також суд заборонив здійснювати будь-які реєстраційні дії стосовно цього майна.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір