Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

«Нагріли руки» на закупівлі хліба та круп для військових: Посадовці тилового забезпечення на Херсонщині отримали підозри

На Херсонщині двом керівникам продовольчої служби відділу тилового забезпечення прикордонного загону повідомили про підозри у зловживанні службовим становищем. Слідство вважає, що посадовці навмисне завищували ціни під час закупівлі продуктів для забезпечення військовослужбовців.

За інформацією ДБР, у вересні 2022 року начальник продовольчої служби уклав договір з підприємством, яке мало постачати хліб до прикордонного загону. Сума договору складала 1,3 мільйона гривень. Та вартість хліба, запропонованого цим підприємством, перевищувала середню ринкову на 8 гривень. Загалом переплата склала 400 тисяч гривень.

Слідство вважає, що посадовець, попри проведений моніторинг, навмисне уклав угоду на постачання з підприємством, яке пропонувало завищені ціни, аби різницю забрати собі. Таким чином на цій закупівлі військова частина переплатила 400 тисяч гривень. 

Його наступник на посаді згодом уклав договір на постачання круп для цієї ж частини на понад 360 тисяч гривень. Окрім того, що ціна на продукти у цьому випадку знову була завищена, підприємство-постачальник не надало документи про якість товару.

Обом начальникам служби тилового забезпечення повідомили про підозри у зловживанні службовим становищем. Їм готують запобіжні заходи. 

Читайте також: В Одесі відсторонили від посади військового, затриманого на хабарі

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір