Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині селищна рада замовила заміну вікон у тендерного улюбленця

Голованівська селищна рада, що у Кіровоградській області, 8 квітня оприлюднила повідомлення про закупівлю у ПП «Я.М.П» послуг із заміни вікон на суму 1 млн 94 тис. грн. Підрядник є тендерним улюбленцем селищної ради та має зв’язки з керівництвом ради.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з оприлюдненою в системі Prozorro інформацією, до кінця року підрядник має замінити вікна в будівлі селищної ради у селі Свірневе Голованівського району.

Закупівлю провели без конкурентного тендера, напряму звернувшись до фірми. Укладений договір ще не оприлюднили.

Селищну раду очолює Сергій Цобенко. У 2020 році він був у списку кандидатів в депутати до цієї ради від «Слуги народу».

За інформацією з аналітичної системи Youcontrol, ПП «Я.М.П» засноване 2008 року у селі Капітанка Голованівського району.

Засновниками фірми вказані Ірина Пшемінська та Валерій Волошин. Згідно з відомостями аналітичної платформи YouControl, до 2016 року засновником підприємства був Микола Якубовський.

Пшемінська та Якубовський згадуються у декларації Руслана Цобенка. Це брат Сергія Цобенка, очільника Голованівська. Сам Руслан Цобенко донедавна очолював Голованівську райраду, куди пройшов від «Слуги народу». Після отримання звинувачення у хабарницькій справі Руслан Цобенко склав повноваження.

У деклараціях про доходи за 2017 і 2018 роки Руслан Цобенко вказував користування нежитловим приміщенням та земельною ділянкою у селі Капітанка, які належали Миколі Якубовському. А у деклараціях за 2020 і 2021 роки схоже, ці самі об’єкти нерухомості були в декларації, але вже у власності Ірини Пшемінської, адреса реєстрації якої така ж як і у Миколи Якубовського. Ще Руслан Цобенко зазначав про позику у понад пів мільйона гривень, надану Пшемінській.

Згідно з інформацією аналітичної системи Clarity-project, за період участі в публічних закупівлях ПП «Я.М.П.» підписало 88 договорів на 19 млн грн. З них 13 – з Голованівською селищною радою та ще низку угод з комунальними підприємствами та установами району.

Наприклад, минулого року ця фірма отримала договір на 99,9 тис. грн за ремонт парадного входу будівлі селищної ради, а також договір на 172 тис. грн за ремонт кабінетів селищної ради.

Читайте також: Антикорупційний огляд Кіровоградщини: Захоплення прибережної зони, затримання правоохоронця, неконкурентний тендер

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір