Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Нерухомість та автівки: Яке майно можуть конфіскувати у засуджених мера та депутата Рені

17 квітня ВАКС визнав винними в отриманні хабаря мера Рені Ігоря Плєхова та депутата Ренійської міськради Івана Пойдолова. Окрім іншого, колегія суддів винесла рішення конфіскувати все їхнє майно. 

Про це повідомляє Центр протидії корупції. Нагадаємо, суд призначив меру Рені Ігорю Плєхову покарання у вигляді позбавлення волі на 9 років, а депутату Івану Подойлову позбавлення волі на 10 років. У обох конфіскують все майно, якщо вирок набере чинності. Фігуранти ще можуть оскаржити вирок в апеляції. 

А якщо вирок таки набере законної сили, то в Ігоря Плєхова конфіскують будинок у Рені площею 41 квадратних метра, земельну ділянку та старий автомобіль ВАЗ. Статки Івана Подойлова відомі лише станом на 2020 рік — саме тоді він востаннє подавав декларацію.

На той момент в ексдепутата Ренійської міськради було дві квартири в Рені площею 67 та 53 квадрати та дві Toyota Land Cruiser Prado 2008 та 2019 років. Зазначимо, що вирок Івану Подойлову винесли заочно, адже у 2023 році він незаконно втік до Молдови, перетнувши кордон поза пунктами пропуску. 

Івана Подойлова оголосили в міжнародний розшук, а також стягнули у бюджет 1,87 мільйона гривень застави, внесеної за нього.

Нагадаємо, 24 січня 2023 року співробітники НАБУ затримали міського голову Рені та депутата місцевої ради з фракції забороненої партії ОПЗЖ під час отримання частини хабаря в 50 тисяч доларів. 17 квітня 2024 року ВАКС визнав їх винними в отриманні хабаря в особливо великих розмірах. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір