Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В’язниця з конфіскацією майна: Винесені вироки у справі Ренійського міського голови та ексдепутата ради

Вищий антикорупційний суд виніс вироки Ренійському міському голові Ігорю Плєхову та колишньому депутату ради Івану Подойлову. Обох визнали винними в отриманні хабаря в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє Вищий антикорупційний суд. 17 квітня суд виніс вироки і призначив Ренійському міському голові Ігорю Плєхову покарання у вигляді позбавлення волі на 9 років, а ексдепутату Ренійської міської ради Івану Подойлову позбавлення волі на 10 років. Обох позбавили права обіймати посади в органах місцевого самоврядування та державної влади на три роки, й конфіскували все майно. 

Оскільки 16 жовтня 2023 року Івана Подойлова оголосили в міжнародний розшук, вирок йому винесли заочно. Ймовірно він переховується за межами країни. 

Нагадаємо, 24 січня 2023 року співробітники НАБУ затримали міського голову Рені та депутата місцевої ради з фракції забороненої партії ОПЗЖ під час отримання частини хабаря в 50 тисяч доларів. Іван Подойлов на той момент обіймав посаду голови постійної комісії, яка займається земельними питаннями. Суд визнав доведеним, що міський голова змовився з депутатом, й разом вони вимагали у громадянина 100 тисяч доларів за «сприяння» у виділенні комунальної земельної ділянки у 2,5 гектара в оренду під складські приміщення. Затримали їх під час отримання першого траншу хабаря. Обвинувальний акт проти Ігоря Плєхова та Івана Пойдолова скерували до суду 15 березня.  

Читайте також: В держбюджет стягнули 1,8 мільйона гривень застави ексдепутата з Одещини, оголошеного в розшук

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір