Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині лікарня розірвала угоду з фірмою, яка опустила ціну на вугілля до аномально низької та нічого не привезла

Центр первинної медико-санітарної допомоги Гайворонської міськради, що на Кіровоградщині, розірвав угоду з ПП «Західмаркет» про постачання 80 тонн вугілля. Причиною стало невиконання постачальником умов договору. Примітно, що під час тендера фірма опустила ціну на вугілля до аномально низької.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з інформацією в системі Prozorro, наприкінці січня лікарня провела тендер на закупівлю 80 тонн кам’яного вугілля. Очікувана вартість закупівлі становила 1 млн 40 тис. грн.

На участь в тендері зголосилося 8 учасників, пропозиції яких варіювалися від 627 тис. грн до 927 тис. грн. Тобто ціна за тонну вугілля з ПДВ вартувала близько 8 тис. грн.  

Проте один учасник – ПП «Західмаркет» запропонував поставити паливо за 20 тисяч гривень, тобто по 250 гривень за тонну, що є аномально низькою ціною. В системі Prozorro є позначка, що ціна є аномальною та вказано про вимогу її обґрунтувати.

У такому обґрунтуванні фірма зазначила, що купила в постачальника вугілля по 125 гривень за тонну, який буцімто розпродує залишки зі складу. ПП «Західмаркет» запевнило, що низька ціна не вплине на якість.

«Основною метою для нас у цій закупівлі не є отримання прибутку, а є встановлення господарських відносин із Вами, оскільки ми розраховуємо, що після отримання Вами нашого вугілля ви будете задоволені його якістю та укладете з нами майбутні договори, в тому числі і без застосування електронної системи закупівлі», – йдеться у листі фірми.

12 лютого лікарня уклала з фірмою угоду про постачання палива з ціною 250 гривень за тонну.

Втім фірма не виконала умов угоди. Тож 29 березня лікарня розірвала договір з постачальником в односторонньому порядку. Як ідеться в листі медзакладу, фірмі надсилали заявки на поставку, проте вона їх проігнорувала.

ПП «Західмаркет» за інформацією з аналітичної системи Youcontrol зареєстроване у Києві 5 місяців тому 10 жовтня 2023 року. Засновником є Сергій Глухов.

Судячи з тендерної документації фірми, постачальником вугілля є ТОВ «Енерго Восток Антрацит», що зареєстроване на Донеччині. Фірма за даними аналітичної платформи Youcontrol, записана на Юрія Сливинського, а її директор – Роман Брагін. До 2016 її очільником був Сергій Глухов з ПП «Західмаркет».

ТОВ «Енерго Восток Антрацит» фігурує у розслідуванні № 42023050000000251 від 06.06.2023, яке розпочало за статтею про привласнення майна слідче управління Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

Як ідеться в ухвалі суду по цій справі, за версією слідства представники приватних підприємств, серед яких ТОВ «Промтопресурс», купують за готівку необліковане видобуте вугілля та змішують із вугільною сировиною. Надалі реалізують у тому числі бюджетним установам. В матеріалах розслідування вказано, що отримані в ході цієї схеми кошти виводять через ТОВ «Енерго Восток Антрацит».

«Антикорупційний вимір» вже писав про те, що представника ТОВ «Промтопресурс» підозрюють у підкупі керівництва Петрівської виправної колонії, що у селищі Новий Стародуб Кіровоградської області. За версією слідства, чоловік пропонував хабар, аби керівництво виправного закладу «заплющило очі» на те, що половина партії вугілля була неналежної якості.   

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір