Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Чиновників Одеської міської ради підозрюють в роздачі підрядів підконтрольним фірмам

Поліція розслідує справу щодо чиновників Управління капітального будівництва Одеської міської ради. Правоохоронці вважають, що з початку широкомасштабного вторгнення чиновники Управління перестали проводити відкриті торги натомість користуючись спрощеною процедурою закупівель роздавали підряди підконтрольним фірмам.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір», спираючись на інформацію з судового реєстру.  

Так, згідно з данними судової ухвали, правоохоронці звернулися до суду з клопотанням про дозвіл на доступ до речей та документів. В ухвалі зазначено: за результатом аналізу електронної системи публічних закупівель з’ясувалося, що у зв`язку з широкомасштабною військовою агресією російської федерації проти України певна юридична особа не проводила тендерних процедур та не укладала угоди на капітальний ремонт чи будівництво об`єктів комунальної власності та соціальної інфраструктури в місті Одесі. 

Більша частина договорів укладалась, згідно з положеннями постанови Кабінету Міністрів України № 1178 від 12.10.2022, де службові особи використовували спрощену процедуру проведення торгів, що фактично надало їм можливість укладати договори на державні закупівлі з підконтрольними їм підрядними організаціями.

В ухвалі не вказано, про яку організацію йдеться, однак за переліком закупівель, які зацікавили правоохоронців, сумами та датами, можна встановити, що йдеться про Управління капітального будівництва Одеської міської ради. 

Так само редакція «Антикорупційного виміру» ідентифікувала і підрядників та договори, якими цікавляться правоохоронці. Мова йде зокрема про: 

  • ПРАТ «РБД «ОДЕСГОЛОВПОСТАЧ» з яким було укладено договори 

– на капітальний ремонт спортивного залу та приміщень ОЗОШ №122, розташованої за адресою: м. Одеса, вул. Старопортофранківська, 45 за понад 1,7 мільйона гривень;

– на капітальний ремонт не вказаного об’єкта за понад 18 мільйонів гривень;

 – на капітальний ремонт будівлі з впровадженням енергозберігаючих технологій Одеської гімназії № 47 за майже 25 мільйонів гривень;

– на поточний ремонт приміщень будівлі у м. Одесі за понад 21,4 мільйона гривень.  

  • ТОВ «ОЛІМП БУД ДЕВЕЛОПМЕНТ» з яким було укладено договір на капітальний ремонт будівлі, розташованої за адресою: м. Одеса, вул. Хімічна, 5 за понад 24 мільйони гривень
  • ТОВ «Торговий дім «РАД»  з яким було укладено договір на капітальний ремонт з впровадженням енергозберігаючих технологій адміністративної будівлі літери «А, Б, В» на території КУ «Міський центр гуманітарної допомоги інформаційного та господарчого забезпечення» за понад 23 мільйони гривень

Слідчі стверджують, що фактично виконані роботи на об`єкті не відповідають роботам зазначеним в наданих актах приймання виконаних будівельних робіт. Тож вони вважають, що службові особи фірм-підрядників зловживаючи своїм службовим становищем за попередньою змовою в умовах венного стану привласнили бюджетні гроші в особливо великих розмірах. А потім перерахували ці гроші на рахунки підконтрольних підприємств.

Тепер слідчі хочуть встановити фактичної можливості виконання підрядниками робіт на об`єктах виходячи із ресурсів підприємства, в тому числі виходячи із кількості працевлаштованих по штату та найманих співробітників. 

Зауважимо, що суд задовольнив клопотання слідчих не повністю, тож вони отримують доступ до обмеженого кола документів. Зокрема слідчі наразі зможуть дізнатися про працевлаштованих у фірмах осіб, внески до пенсійного фонду та фонду соціального страхування, звітності та зразків почерку посадових осіб. 

Читайте також: В селищі на Одещині чиновники «дарують» підряди чоловіку своєї колежанки

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір