Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому підрядник, що підозрювався у розтраті, за 10 мільйонів облаштує сховище в гімназії

Управління капбудівництва Кропивницької міськради 15 квітня уклало з ПП «Кабекслайн» угоду про облаштування укриття в гімназії вартістю 10,1 млн грн. Директора підприємства звинувачували у привласненні коштів під час освоєння тендера від управління ЖКГ, але справу закрили через сплив строків давності.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з інформацією в системі Prozorro, до 20 вересня підприємство-переможець тендера має завершити капремонт приміщень під розміщення найпростішого укриття в гімназії «Інтелект», що по вулиці Незалежності 11-а (колишня Космонавта Попова).

Участь у тендері взяло два підприємства. Окрім переможця на 7 900 гривень вищу пропозицію подало ТОВ «БМК Інвестбудсервіс» та, відповідно, програло. Засновниками фірми за даним аналітичної системи з Youcontrol є Дмитро Сіянко та Анна Варакута з Кропивницького. Це підприємство вже співпрацювало з управліннями міськради Кропивницького на різноманітних будівельно-монтажних роботах.

Цікаво, що за даними з аналітичної системи Clarityproject, номер телефону +38(066)-091-72-80, який значиться як контактний ТОВ «БМК Інвестбудсервіс», у 2016 році «світився» як номер бухгалтера ПП «Кабекслайн» Костянтина Варакути.

До слова, окрім вищої ціни, яку запропонувала фірма, виграти їй не дозволила б і власна тендерна документація. Згідно з вимогами управління капбудівництва, учасник мав би надати довідку про наявність як мінімум сімох працівників (інженера-проєктувальника, штукатура, лицювальника-плиточника, монтажника гіпсокартонних конструкцій, муляра, інженера, виконроба). Проте у поданих фірмою документах вказано лише про директора, електрозварника, штукатура та інженера з проєктно-кошторисної роботи. При цьому, субпідрядників підприємство залучати не планувало, про що подало довідку.

Натомість у підприємства-переможця «Кабекслайн» зазначена саме така кількість працівників, яку вимагало управління капбудівництва. Це приватне підприємство зареєстроване у Кропивницькому 2012 року, власником вказаний Леонід Федоренко. Фірма активно співпрацює з Кропивницькою міськрадою, отримало від її управлінь та комунальних підприємств близько півсотні договорів.

Варто зазначити, що у 2020 році Леоніду Федоренку висували звинувачення за статтею про привласнення майна. За версією слідства, освоюючи у 2018 році підряд від управління ЖКГ з капремонту мереж зовнішнього освітлення, підприємець закупив для виконання робіт світлодіодні світильники за нижчою ціною. Але в офіційній документації вказав вищу ціну, чим спричинив збитки на понад 40 тис. грн. Втім у 2023 році суд закрив справу через сплив строків давності.

Читайте також: У Кропивницькому за хабарництво засудили посадовця судової охорони

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір