Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому аудитори виявили, що на облаштуванні укриття ДЮЦу ймовірно привласнили понад 700 тисяч

У Кропивницькому під час ремонту укриття в Центрі дитячої та юнацької творчості підрядник ймовірно не виконав усі заплановані проєктом роботи, але отримав за них кошти. Як стверджує Держаудитслужба, ймовірно переплата склала 787 тис. грн.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Як ідеться в повідомленні аудиторів, на об’єкті не облаштовано частину підлоги, не змонтовано підіймальну платформу, відсутній інклюзивний підйомник для дітей з ураженням опорно-рухового апарату, не було 450 стільців для бомбосховища. Ці матеріали передали до поліції.

Колеги зі «Слідство.Інфо» звернули увагу, що вказана закупівля вже перевіряється правоохоронцями, про що йдеться в матеріалах судових ухвал.

Зокрема, в ухвалі суду щодо надання дозволу слідчим на огляд приміщення ДЮЦу, згадується, що до Кропивницької окружної прокуратури та управління СБУ у Кіровоградській області звернувся громадянин із проханням перевірити можливі зловживання при облаштуванні укриття.

Заявник повідомив, що 29 грудня 2023 року зайшов до приміщення Центру, аби спуститися в укриття під час повітряної тривоги, але воно було зачинене через ремонт.

Коли правоохоронці взялися перевіряти обставини, виявили, що департамент капбудівництва провів закупівлю без проведення конкурентного тендера. Це дозволяє законодавство, якщо є обґрунтована нагальна потреба.

В обґрунтуванні від 23 листопада 2023 року чиновники вказали, що є нагальна потреба у закупівлі без тендера, аби встигнути провести ремонт у теплу пору року.

Того ж дня департамент уклав угоду про ремонт з ТОВ «Монтажні системи», які до 31 грудня мали завершити облаштування укриття.

Підряднику у 2023 році також перерахували передбачені угодою 6,4 млн грн. Хоча в умовах угоди підставою для проведення остаточних розрахунків за виконані роботи є Декларація про готовність об`єкта до експлуатації.

Наразі у справі призначена судова будівельно-технічна експертиза та перевіряється можливість привласнення бюджетних коштів посадовцями департаменту капбудівництва та приватної фірми.

За даними з аналітичної системи Youcontrol, наразі керівником та бенефіціарним власником є Бахтіор Юлдашев, котрий має реєстрацію в Узбекистані. До лютого 2023 року засновником підприємства був Олександр Мазуренко.

Як з’ясувало «Слідство.Інфо», правоохоронці підозрюють Мазуренка у привласненні 900 тисяч гривень на реконструкції лікарні у Світловодську.

Читайте також: Поновити на посаді й стягнути з бюджету 100 тисяч: У Кропивницькому суд задовольнив позов директора театру

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір