Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Судитимуть представника столичної фірми, який намагався підкупити керівництво колонії на Кіровоградщині, — прокуратура

Перед судом постане представник підрядної фірми, яка постачала вугілля для однієї з колоній Кіровоградщини. Прокурори вважають, що чоловік намагався дати хабар керівництву колонії, аби там «закрили очі» на неякісне вугілля.

За інформацією Кіровоградської обласної прокуратури, у листопаді 2023 року столична фірма виграла тендер, в результаті якого забезпечила вугіллям колонію на Кіровоградщині. За договором підрядник мав надати 500 тонн твердого палива.

Слідство встановило, що половина вугілля була значно гіршої якості, а 4 тонни вугілля взагалі не доїхало до колонії. Керівництво установи відмовилось приймати паливо, яке не відповідає умовам договору. 

На це представник постачальника вирішив запропонувати керівництву колонії 215 тисяч гривень хабаря, аби приховати недостачу та частину неякісного вугілля, як вважає слідство. Представника столичної фірми затримали й повідомили про підозру у пропозиції хабаря службовій особі. Справу розгляне суд, обвинуваченому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше журналісти «Антикорупційного виміру» писали подробиці цієї справи. Столична фірма, про яку йдеться, це ТОВ «Промтопресурс». 

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір