Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Розкрадання коштів на Одеському припортовому заводі: Суд заочно заарештував ексочільника Фонду держмайна

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому голові Фонду держмайна Дмитру Сенниченку у справі про заволодіння коштами Одеського припортового заводу. Оскільки Сенниченко перебуває у міжнародному розшуку, запобіжний захід йому призначили заочно. 

Про це повідомляє НАБУ. За версією слідства, колишній голова Фонду держмайна протягом 2019-2021 років очолював злочинну групу, яка заволоділа коштами кількох державних підприємств. Серед них — найпотужніше хімічне підприємство України «Одеський припортовий завод» та один з найбільших у світі виробників титанової сировини «Об’єднана гірничо-хімічна компанія». Правоохоронці вважають, що понад 10 мільярдів гривень доходів від діяльності цих заводів, отриманих незаконним шляхом, угрупування легалізувало. 

Після затримання Дмитра Сенниченка до нього застосують запобіжний захід у вигляді тримання в СІЗО.

ВІДЕО: НАБУ 

Правоохоронці вважають, що діяльність угруповання полягала в тому, щоб призначити керівниками держпідприємств тільки тих осіб, які забезпечать реалізацію їхніх планів. Підконтрольні управлінці мали проводити реалізацію сировини, надання послуг та використання державних ресурсів виключно в інтересах членів злочинної організації. 

Раніше «Антикорупційний вимір» писав про подробиці цієї справи.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір