Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Мер Очакова, схоже, переплутав НАЗК з пресою

На сторінці Очаківської міської ради у фейсбуці опублікували заяву міського голови Сергія Бичкова щодо нещодавнього повідомлення НАЗК. Окрім того, що мер вважає доречним публікувати особисті «офіційні заяви» на сторінці міськради, цікаво те, що він, здається, переплутав НАЗК зі ЗМІ. 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».  

Так, в «офіційній заяві» сказано, що НАЗК оприлюднено «статтю». Далі мова йде про неможливість прокоментувати ситуацію. Тому схоже, що на думку пана Бичкова, «стаття» від НАЗК мала б відповідати журналістським стандартам і містити «позицію іншої сторони».   

«Це було зроблено спеціально в той момент, коли я знаходжуся у відрядженні і не можу особисто прокоментувати цю інформацію. Офіційно заявляю, що вся інформація, щодо моїх доходів, починаючи з 2016 року, буде надана після мого повернення, мною особисто, всім, хто в ній зацікавлений» — йдеться в повідомленні. 

Проте, надавати інформацію про свої доходи і доходи своєї сім’ї пан Бичков мав би не зараз, коли знайде час всім зацікавленим особам, а своєчасно в деклараціях Національному агентству з боротьби з корупцією, відповідно до законодавства. 

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) перевірило декларації Очаківського міського голови Сергія Бичкова, подані за 2021 та 2022 роки. Агентство виявило, що очільник громади приховав статків на 3 мільйони гривень, а ще не може пояснити походження 12 мільйонів гривень. 

Під час війни, у 2022 році у власності подружжя Бичкових з’явилась квартира в Іспанії на понад 122 квадрати. Вартість помешкання — понад 5 мільйонів гривень. А ще Сергій Бичков отримав нібито від матері у подарунок 12 мільйонів гривень готівки. 

Крім цього, фізична особа-підприємець перевела понад 300 тисяч гривень на рахунок дружини мера. Цей ФОП неодноразово виконував послуги на замовлення Очаківської міської ради.

Читайте також: «Фаворит» очаківських чиновників продовжує без відкритих торгів отримувати бюджетні кошти

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір