Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд: Найцікавіші події на Одещині з 13 до 19 травня

«Антикорупційний вимір» підготував стислий огляд подій минулого тижня на Одещині, так чи інакше стосуються корупції. Про вручені правоохоронцями підозри, роздані чиновниками закупівлі, депутатський бізнес, прокурорські та судівські статки — читайте в цьому матеріалі. 

Підозри 

Поліцейські повідомили про підозру у корупційному злочині працівнику Подільського ТЦК, що на Одещині. За версією слідства, посадовець вимагав хабар за видачу довідки про відстрочку від мобілізації. За отримання довідки містянин мав надати службовцю 300 літрів пального або вартість цього пального в грошах. 

Також правоохоронці викрили схему незаконного привласнення землі на узбережжі Дністровського лиману. Підозри отримали заступник міського голови Білгород-Дністровського та його дружина, а також депутат сільської ОТГ й працівниця сільради цієї ОТГ.  

Інженер компанії, яка на замовлення міськради наглядала за ремонтом школи в центрі Одеси, отримав підозру у службовій недбалості. 

Консультантці районного суду Одещини повідомили про підозру у хабарництві. Слідство вважає, що жінка вимагала й отримала 1000 доларів від чоловіка, якому пообіцяла допомогти уникнути адміністративної відповідальності. Щодо неї у суді вже триває провадження за обвинуваченням у шахрайстві та хабарництві. Наразі підозрювана перебуває під вартою.

Депутатський бізнес на наслідках війни 

Ізмаїльська міська рада заплатить 4,7 мільйона гривень депутатській фірмі «Роднік» за роботи з попередження надзвичайних ситуацій. Оскільки закупівлю провели у форматі відкритих торгів з особливостями, конкурентів у переможця не було. До речі, про «Роднік». Матеріал редакції під назвою «На Одещині депутат від Слуг Народу заробляє мільйони на наслідках російської агресії» саме про цю фірму. 

Підприємство належить Ігорю Дехтярьову – наближеному до ізмаїльського мера місцевому депутату від політичної партії «Слуга Народу». Він також є головою постійної депутатської комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку міста. Приватне підприємство «Роднік» в Ізмаїлі заробляє чималі кошти на наслідках війни. 

Ще трішки про відновлення 

Не тільки Ігорю Дехтярьову хочеться заробити на відновленні. Роботи, пов’язані з відновленням в Одесі, довіряють працівнику з фірми, яка ледь не знищила Потьомкінські сходи. Мова про колишнього начальника Управління капітального будівництва Одеської міської ради Володимира Суханова та пов’язаних з ним осіб. 

Фоторепортаж 

Кореспондент «Антикорупційного виміру» відвідав вісім адрес, за якими міська влада замовляла ліквідацію наслідків руйнувань та ремонтні роботи. Мова про адреси, які вже згадувалися в матеріалах редакції. Наразі читачі можуть побачити, що замовляли за бюджетний кошт чиновники і що робиться на ці гроші, або що вже зроблено. 

Справи в судах 

Суд скасував закупівлю Одеської міської ради з ремонту скверу через порушення. Прокурори вважають, що договір на 51,8 мільйона гривень уклали з порушенням процедури. 

Апеляційна палата ВАКС підтвердила рішення слідчого судді, яким колишньому одеському меру Олексію Костусєву обрали запобіжний захід у вигляді перебування під вартою. Це рішення спробували оскаржити захисники Костусєва, але Апеляція позов не задовольнила. Разом з тим сам обвинувачений перебуває в розшуку у справі заволодіння майном аеропорту «Одеса».

Що там у аудиторів 

Держаудитслужба перевірила діяльність одеського комунального підприємства «Одестранспарксервіс» і встановила, що паркувальники не сплатили до міського бюджету 2,4 мільйона гривень, а ще 400 тисяч гривень недоотримали за послуги.

Закордонна нерухомість судді та експрокурора 

Колишній заступник головного прокурора Одещини Олег Корнілов перебуваючи на посаді придбав дві квартири та апартаменти у Дубаї вартістю 400 тисяч доларів та не вказав їх в декларації. Цікаво, що після люстрації цей пан судився за поновлення на роботі. Суд поновив Олега Корнілова на його останній до люстрації посаді — начальника слідчого управління прокуратури Одеської області. Йому виплатили понад 2,3 мільйона гривень з бюджету. 

Дружина голови Київського районного суду Одеси Сергія Чванкіна у 2023 році придбала у Флориді нерухомість за 310 тисяч доларів. Сам суддя до декларації житло на березі океану не став вносити. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір