Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Відновлення об’єктів постраждалих від війни в Одесі: Як проходять ремонти та демонтажі (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Кореспондент «Антикорупційного виміру» відвідав вісім адрес, за якими міська влада замовляла ліквідацію наслідків руйнувань та ремонтні роботи. Мова про адреси, які вже згадувалися в матеріалах редакції. Наразі читачі можуть побачити, що замовляли за бюджетний кошт чиновники і що робиться на ці гроші, або що вже зроблено. 

Військовий узвіз, 18 

Як вже повідомлялося раніше, будинок на Військовому узвозі ремонтує ПРАТ «РБД «ОДЕСГОЛОВПОСТАЧ». Ось що відбувається за цією адресою зараз: 

Фото: Олександр Жірносенко

Проспект Шевченка, 8В 

 Роботи на проспекті Шевченка в будинку 8В виконувало ТОВ «КАСКАД-НИКА». Один з мешканців будинку розповів кореспонденту, що роботи вже начебто завершені. Робітники залишили об’єкт минулої п’ятниці, На першому поверсі будинку живуть люди. Але після того, як другий поверх розібрали, дах нічим не перекривали. Люди власним коштом натягнули плівку.   

За словами мешканця будинку, робітники сказали, що вони усунули небезпеку і тепер люди можуть жити, як собі хочуть. Насправді міська влада дійсно замовляла наразі тільки демонтаж. Що людям робити без даху над головою — не зрозуміло. 

Мешканцям другого поверху, які залишилися без житла, обіцяли компенсацію, але зі слів місцевих заплатили значно менше ніж обіцяли на початку. Тим, хто лишився на першому поверсі також давали гроші на вікна. 

Мешканець будинку надав кореспонденту коротке відео робіт з демонтажу. 

Зараз будинок в такому стані: 

Фото: Олександр Жірносенко

Вулиця Середня, 24, корп. 4

Гроші на ліквідацію руйнувань за адресою вул. Середня, 24 (корпус 4) чиновники без конкурсу віддали ТОВ «СТІКОН». В цьому випадку дії чиновників цілком логічні. За цією адресою розташований ЖК «Люксембург» збудований компанією «СТІКОН», тож отримав підряд забудовник. На роботи виділили понад 6,8 мільйона гривень.  

Ось як йдуть роботи: 

Фото: Олександр Жірносенко

Проспект Добровольського, 134

На Добровольського, 134 наразі теж замовили тільки демонтаж. Роботи з ліквідації наслідків «прильоту» довірили ТОВ «ХАЙ-ТЕК ЕЛІТ-СТРОЙ». За словами місцевих мешканців, роботи закінчили місяць тому. Що буде далі люди не дуже добре розуміють. Кажуть, що на ремонти квартир з першої парадної обіцяли дати грошей. В будинок також вже завезли вікна, але ставити ще не почали. Біля будинку чатує «Муніципальна варта». Мешканці кажуть, що чули, начебто тим їхнім сусідам, які залишилися без даху над головою, дали сертифікати на нове житло, але вони в цьому не впевнені, бо не знайомі з цими родинами особисто.  

Ось як виглядає будинок зараз: 

Фото: Олександр Жірносенко

Вулиця Канатна, 1а

Будівля на вулиці Канатній, 1а чекає на відновлення. Але тендер ще триває. Ось так будівля вигядає зараз: 

Фото: Олександр Жірносенко

Вулиця Кривобалківська, 1

На вулиці Кривобалківській,1 руйнування ліквідувало ТОВ «КАСКАД-НИКА». Сусіди кажуть, що все було зроблено дуже швидко. Від житлового будинку нічого не лишилося. На ділянці стоїть кілька споруд, підключених до електрики і оснащених кондиціонерами. Зараз це місце виглядає так: 

Фото: Олександр Жірносенко

Вулиця Пересипська 2, буд. №23 

За цією адресою працювало, начебто, ТОВ «КАСКАД-НИКА». Виділяли понад 3 мільйони, в назві закупівлі біля слова «ліквідація» в дужках зазначався ремонт. Фактично ж на цьому місці роботи вже не ведуться, тут працюють співробітники розташованого за цією адресою підприємства. 

Люди, які тут працюють, спілкуватися відмовилися, але взяли номер телефона у кореспондента і обіцяли передати його власнику ділянки. Якщо власник вийде на зв’язок і розповість, хто насправді ліквідував наслідки військової агресії рф на цій ділянці, редакція опублікує цю інформацію. 

Зараз же ділянка виглядає так: 

Фото: Олександр Жірносенко

 Вулиця Хімічна, 35 

За цією адресою замовляли розбір завалів на майже півтора мільйона гривень. Виконавець — ТОВ «КАСКАД-НИКА». Замість будівлі тут залишилася рівна ділянка. Про «прильот» нагадує хіба що паркан. Ось як виглядає ділянка: 

Фото: Олександр Жірносенко

Ми створили цей матеріал як учасник Мережі «Вікно Відновлення». Все про відновлення постраждалих регіонів України дізнавайтеся на єдиній платформі recovery.win

Читайте також: 

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Вікно ВідновленняБільше публікацій Вікно Відновлення »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір