Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

НАЗК виявили ознаки незаконного збагачення у 8 керівників військкоматів, серед яких представник з Одеси

Національне агентство з питань запобігання корупції перевірило третину керівників ТЦК по Україні. Щодо восьми з них НАЗК знайшла ознаки незаконного збагачення. Найбільшу кількість незаконних активів виявили у колишнього керівника Одеського ТЦК Євгена Борисова, який збагатився на 188 мільйонів гривень.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Анастасія Радіна, голова Комітету з питань антикорупційної політики у Верховній Раді. Вона розповіла, що НАЗК відзвітувало про перевірку 541 із 1700 керівників військкоматів по Україні. У восьми з них знайшли ознаки незаконного збагачення. Щодо них матеріали передали до правоохоронних органів. 

Загальна сума незаконного збагачення восьми посадовців сягає 265 мільйонів гривень. Також виявили необгрунтованих активів на 6 мільйонів гривень, і недостовірних даних у деклараціях на 7 мільйонів гривень.

Переможцем за кількістю незаконних активів став очільник Одеського ТЦК Євген Борисов, який торік отримав підозру у незаконному збагаченні на понад 188 мільйонів гривень.

Інші корупційні порушення знайшли у представників військкоматів в Одесі, Дніпрі, Полтаві, Запоріжжі, та Самбору.

Зазначимо, щодо Євгена Борисова вже завершили досудове розслідування. Після публікації у ЗМІ матеріалу про нерухомість Борисова в Іспанії, в ОК «Південь» пообіцяли провести службове розслідування. Однак, за результатами перевірки командування не знайшло причин для відсторонення посадовця. Тоді за дорученням Офісу Президента діяльність Борисова почали «вивчати» в ДБР.  

В результаті співробітники ДБР оголосили про підозру Євгенію Борисову. Але на той момент він, як повідомляли правоохоронці, встиг сховатися. Дві доби його шукали. 24 липня Борисова затримали поряд з будівлею Головного управління ДБР в Києві. Наразі він перебуває під вартою.

Також щодо Євгена Борисова відкрили окреме кримінальне провадження щодо його нез’явлення та ухилення від військової служби. Щодо цього факту розслідування триває. 

Журналісти «Антикорупційного виміру» раніше повідомляли, що родичі Євгена Борисова намагалися вивезти з країни доказ

Читайте також: ДБР в Іспанії обшукало віллу та офіс одеського воєнкома Євгена Борисова

Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір