Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Обласне КП «Миколаївоблтеплоенерго» закуповує 600 FPV дронів. Постачальник пов’язаний із МВС

Комунальне підприємство провело три закупівлі на придбання FPV квадрокоптерів на загальну суму 9,4 мільйона бюджетних гривень. 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Відомство провело відкриті торги, обравши найвигіднішу пропозицію. Всі шістсот дронів мають бути доставлені вже до 14 червня. Переможець – ТОВ «Роботікс дістрібьюшн», яке обіцяє поставити 200 FPV за 3,14  мільйона бюджетних гривень, додаткових 200 FPV за 3,16 мільйона, ще 200 FPV – за 3,12 млн.

Компанію «Роботікс дістрібьюшн» зареєстрували наприкінці 2022 року в Києві. Співзасновниками ТОВ значаться дві особи – Валерій Яковенко та Ірина Кирющенко. Остання є дружиною Февзі Аметова, який подавався на посаду заступника начальника відділу організації та застосування безпілотної авіації ДАБ МВС України у 2023 році.

На той час, судячи з декларації, він уже працював у в/ч під керуванням МВС, а також у Центрі спецпризначення Нацгвардії України.

Продаж дронів, вочевидь, є вельми прибутковою справою – за 2023 рік Ірина Кирющенко від підприємницької діяльності отримала 5,39 млн грн доходу. Окрім цього Кирющенко і Аметов отримали прибуток від інших своїх компаній. 

Варто зазначити, що ТОВ «Роботікс дістрібьюшн» переможець бюджетних торгів на загальну суму 21,35 млн грн.  

Читайте також: Майже половина миколаївців вважають місцеву владу корумпованою, — результати опитування

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір