Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Україна та Італія стали партнерами у повоєнному відновленні Одещини 

Під час конференції з відбудови Ukraine Recovery Conference, що проходить у Берліні 11-12 червня, Україна та Італія підписали Меморандум про партнерство у повоєнному відновленні  Одеси та Одеської області.

Про це йдеться на офіційній сторінці Одеської міської ради. Італія сприятиме відбудові Одеси, допомагаючи у галузях містобудування, цифрових технологій, енергетичної та екологічної безпеки. 

Також Італійський уряд підтримає розвиток малих та середніх підприємств, допомагатиме молоді, культурі та туризму. Під час підписання Меморандуму Італійську Республіку представляв Міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Антоніо Таяні.

З боку України Меморандум підписав тимчасовий Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков. На підписанні Меморандуму був присутній мер Одеси Геннадій Труханов, у якого, нагадаємо, 12 червня заплановане засідання у ВАКСі, де його чекають у якості обвинуваченого по справу «Краяну». Засідання Труханов, очевидно, прогуляє. 

На конференції присутній і голова ОВА Олег Кіпер. Він зазначив, що Італійська сторона вирішила взяти на себе шефство над відновленням Одеси після влучання російського снаряда у собор в центрі міста. 

Як повідомляє «Вікно Відновлення», 11 та 12 червня Німеччина та Україна спільно приймають цьогорічну конференцію з відновлення України в Берліні. Понад 2000 учасників із понад 60 країн обговорять, як ще краще підтримати відновлення України.

Які проєкти представляє Одещина на конференції з відновлення, дізнайтесь тут.

Більше публікацій Вікно ВідновленняБільше публікацій Вікно Відновлення »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір