Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Нардеп-мільйонер з Одещини отримує компенсацію за житло

Активісти рух «ЧЕСНО» з’ясували, хто з народних депутатів чинного скликання скористався правом на компенсацію за житло протягом воєнних років. Проаналізувавши інформацію за 2022, 2023 та початок 2024 року, вони виявили: компенсації з бюджету отримували навіть ті депутати, які декларують сотні тисяч доларів готівкою та прикраси люксових брендів. Зокрема Анатолій Урбанський. 

Як йдеться в публікації, за майже два з половиною роки повномасштабної війни із держбюджету пішло 64,5 млн гривень на житло у столиці для народних депутатів. Компенсувати свої витрати зажадали 160 нардепів. 

Найбільше серед отримувачів компенсацій депутатів від «Слуг народу». Сума отриманих ними відшкодувань більша, ніж сума отримана нардепами всіх інших фракцій і груп разом узятих.

Цікаво, що компенсації з бюджету отримують як нардепи зі значними статками, так і нардепи-втікачі та колаборанти. 

Народний депутат — самовисуванець з Одещини Анатолій Урбанський, який входить до групи «За майбутнє» теж запросив компенсації. Попри те, що є офіційним мільйонером. У його декларації за минулий рік вказано 21,6 млн гривень готівкою.  Також він має вісім годинників, ювелірні прикраси з діамантами і брендовий одяг, зокрема чотири шуби дружини. 

За інформацією руху «ЧЕСНО», за останні два з половиною роки Урбанський вибрав понад 350 тис. грн (8750 доларів) житлових компенсацій. 

Нагадаємо, Анатолій Урбанський, за даними декларації, полюбляє коштовні годинники. Він задекларував п’ять таких в рожевому золоті: Girard-Perregaux, Jaeger-LeCoultre, Patek Philippe, Rolex, Breguet. Його дружина має лише один золотий годинник Breguet, інші ж два у металевих корпусах. Також Олена Урбанська володіє каблучками, сережками, чотирма шубами і сумками Hermes і Fendi.   

Щодо автівок, то у 2021 році нардеп користувався Hyundai IX35 2013 року випуску, а його дружина мала автівки Bentley Bentayga 2016 року випуску та Mercedes-Benz G500 2018 року випуску. Окрім цього, Урбанський у 2022 році так само задекларував криптовалюту, але не вказав, яка саме кількість.  

Читайте також: ТОП-10 власників Bitcoin: депутати з Одеси зайняли майже всі місця в рейтингу

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір