Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Дах демонтували, в адміністрацію не пускають: Одеситів затоплює в будинку, що підлягає відновленню

Мешканці будинку за адресою пр-т Шевченка, 8-В в Одесі потерпають від злив. В квартирі буквально йде дощ, стіни та стеля вкриваються цвіллю, проводка в будь-який момент може закоротити. Все це відбувається в центрі Одеси. В будинку немає даху, його демонтували, коли ліквідували наслідки прильоту. Житло підлягає відновленню, та чиновники, замовивши проєктно-кошторисну документацію для капремонту, дозволили виконавцю робити проєкт аж до кінця 2024 року. Чоловіка, що живе в пошкодженому будинку зі старенькою матірю, не впускають в районну адміністрацію, бо ж війна. Пропонують йти в ЖКС. В ЖКСі розводять руками і рекомендують йти в адміністрацію, повідомляє «Антикорупційний вимір». 

Відео і фото надані мешканцями будинку. ОБЕРЕЖНО в відео присутня нецензурна лайка. 

Про долю будинку на проспекті Шевченка 8В редакція вже писала раніше. Спочатку Департамент з благоустрою міста придбав роботи з ліквідації наслідків руйнувань за адресою проспект Шевченка 8В.  Виконавцем робіт чиновники обрали ТОВ «КАСКАД-НИКА». Фірма розібрала завали, зокрема, демонтувала дах і весь другий поверх, який не підлягав відновленню. Мешканцям сказали, що тепер вони в безпеці і побажали всього найкращого. 

Так виглядав будинок після демонтажу зруйнованого другого поверху:

Синьою плівкою, яку можна побачити на фото, люди накрили своє житло самі. Згодом коштом міста будинок накрили іншою, білою плівкою. 

У квітні Департамент міського господарства Одеської міської ради опублікував закупівлю — придбали розробку проектної документації: «Відновлення спільного майна багатоквартирного житлового будинку за адресою: м. Одеса, просп. Шевченка, 8-В, пошкодженого внаслідок збройної агресії Російської Федерації, шляхом капітального ремонту». 

Купили розробку проєкту без використання електронної системи закупівель. В закупівлі вказано, що розробляти проєкт виконавець може до кінця 2024 року. Тобто перед мешканцями будинку перспектива і зимувати без даху. 

Виконавець робіт фізична особа-підприємець Сергій Тихонюк. Нагадаємо, Тихонюк повʼязаний з відомою в Одесі компанією ТОВ НВЦ «Екострой» родини колишнього начальника Управління капітального будівництва Одеської міської ради Володимира Суханова. Саме він і його підприємство «Екострой» були задіяні в реставраційних роботах на більшості найважливіших обʼєктів міста.

Редакція звертатиметься за коментарями до чиновників міської ради та інформуватиме читачів про результати. 

Більше публікацій Вікно ВідновленняБільше публікацій Вікно Відновлення »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір