Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Обвинуваченого у хабарі суддю з Кропивницького можуть звільнити через шкоду авторитету судової системи

До судді Кропивницького апеляційного суду Володимира Гончара застосували дисциплінарне стягнення у вигляді подання про звільнення. До прийняття остаточного рішення його відсторонили від посади.

Про це повідомляє Центр протидії корупції. Так, Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя застосувала дисциплінарне стягнення до судді Кропивницького апеляційного суду Володимира Гончара. Члени палати прийшли до висновку, що діяльність судді завдає авторитету Кропивницького апеляційного суду й судової системи в цілому. 

Тож щодо Володимира Гончара склали подання про звільнення. Остаточне рішення про звільнення з посади має прийняти Вища рада правосуддя. До цього Гончар буде відсторонений від здійснення правосуддя. Він ще має можливість поскаржитись на це рішення. 

Нагадаємо, у жовтні 2023 року Володимира Гончара затримали за підозрою у хабарництві. За даними правоохоронців, він через посередника висловив прохання надати йому 10,5 тисячі доларів за те, щоб пом’якшити вирок першої інстанції для винуватця смертельного ДТП. Переговори він вів через пособника.

Справу ймовірного пособника судді виділили в окреме провадження. Раніше «Антикорупційний вимір» писав, що йдеться про знайомого судді, колишнього поліцейського В’ячеслава Даньшина. Він визнав провину та зобов’язався дати свідчення щодо судді. Йому призначили покарання 5 років позбавлення волі та на рік заборонили обіймати посади у владі. Водночас суд звільнив чоловіка від відбування покарання з іспитовим строком 3 роки. Ще він зобов’язався перерахувати 50 тисяч гривень на ЗСУ. А справа щодо судді Гончара перебуває на розгляді суду. 

Читайте також: Суддя з Кропивницького опинився на лаві підсудних за спробу «допомогти» винуватцю смертельного ДТП

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Кропивницький вимірБільше публікацій Кропивницький вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір