Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Заступника голови сільради на Одещині судитимуть. Вважають, що заробляв на ухилянтах

Перед судом за обвинуваченням в отриманні хабаря відповідатиме заступник голови Фонтанської сільради, що на Одещині. Прокурори вважають, що він за гроші домовлявся з посадовцями військкомату щодо відстрочки від мобілізації. 

За інформацією Одеської обласної прокуратури, заступник голови Фонтанської сільради очолював робочу групу з контролю мобілізації. На цій посаді він нібито налагодив схему незаконного заробітку на тих, хто хоче уникнути призову.

Слідчі вважають, що за винагороду заступник голови мав домовлятись з посадовцями військкомату, аби ті ухвалювали рішення щодо непридатності до служби та відстрочки від мобілізації для його «клієнтів».

За тимчасову відстрочку військовозобов’язаний передав посадовцю спочатку 4 тисячі доларів, як вважає слідство, а пізніше віддав ще одну частину у розмірі 800 доларів. Під час останнього траншу у квітні 2024 року заступника голови затримали. Йому повідомили про підозру в отриманні хабаря й помістили під варту. Слідство у цій справі завершили й передали обвинувальний акт на розгляд суду. 

Раніше ЗМІ повідомляли про причетність до цього злочину заступника голови Фонтанської сільради Петра Щирби. 

Фото: Одеська обласна прокуратура

Читайте також: На Одещині працівник ТЦК вимагав 300 літрів пального за відстрочку від мобілізації, — Нацполіція

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір