Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Додаткові бюджетні гроші для депутата та підряд для «любимчика» чиновників: Антикорупційний огляд на Миколаївщині

Минулого тижня на Миколаївщині відбулося чимало цікавих подій. Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області додала грошенят депутатському «Ростдорстрою», а Новоодеський професійний коледж віддав підряд з ремонту «улюблениці» чиновників.  

Тим часом прокуратура подала позов до суду щодо скасування закупівель послуг з утримання автомобільних доріг на Миколаївщині за майже 3 мільйони гривень. Прокурори запідозрили змову між учасниками цих торгів.  Також стало відомо, що перед судом відповідатимуть керівник, власник та працівник товариства з обмеженою відповідальністю. Їх обвинувачують у заволодінні 4,5 мільйонами гривень на облаштуванні трамвайного полотна у Миколаєві. 

Крім того, у Миколаєві начальника Квартирно-експлуатаційного управління (КЕУ) запідозрили у зловживанні становищем. Його вважають причетним до переплати понад мільйона гривень на закупівлі деревини для потреб ЗСУ. Ще двох чоловіків підозрюють у вимаганні та отриманні хабаря. За гроші, як вважає прокуратура, вони домовлялись з посадовцями медзакладів про фальшиву інвалідність для військовозобов’язаних, аби охочі уникнути мобілізації змогли виїхати з України. А начальник складу військової частини на Миколаївщині постане перед судом через недбальство.

Що там в закупівлях 

Як з’ясував протягом тижня «Антикорупційний вимір», Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області уклала додаткову угоду на капітальний ремонт мосту вартістю 1,25 мільйона бюджетних гривень. Підрядником виступає компанія «Ростдорстрой», яка регулярно укладає угоди за бюджетний кошт. Співзасновником підприємства значиться депутат від партії одеського мера «Довіряй ділам» Юрій Шумахер. 

Крім цього без конкуренції отримала черговий підряд — цього разу на проведення поточного ремонту навчальних приміщень «Навчально-практичного центру» в Новій Одесі Миколаївської області — місцева підприємиця Оксана Проворна.

Ремонт мосту на Миколаївщині — це додаткові роботи для компанії «Ростдорстрой». Відомство оголосило торги з особливостями на капремонт мосту, оцінивши роботи у 207 млн грн. На торги подалась лише одна компанія, пообіцявши виконати роботи за 205 млн. Однак з урахуванням додаткового договору, вартість робіт зросла, фактично зрівнявшись з оціночною від Служби. Ремонт мосту підрядник має завершити у грудні поточного року.

Компанія «Ростдорстрой» багато років працює по всій Україні. Наразі підприємство уклало договорів коштом бюджету на загальну суму майже 89 млрд грн. Ще на майже вісім мільярдів очікує.

Як раніше повідомляв «Антикорупційний вимір», компанія «Ростдорстрой»  належить офіційно багаторазовому депутату від партії «Довіряй ділам» Юрію Шумахеру. А неофіційно, за повідомленнями ЗМІ – можливо, контролюється колишнім тестем російського олігарха з оточення путіна Романа Абрамовича бізнесменом Олександром Жуковим. 

Варто додати, що компанія «Ростдорстрой» неодноразово здобувала перемогу в скандальних тендерах, які привертали увагу Держаудитслужби. Компанії «Автомагістраль-Південь» та «Ростдорстрой» отримали три контракти по пів мільярда гривень на ремонт мостів на Херсонщині, зруйнованих під час російського вторгнення. Через порушення під час проведення тендерів Держаудитслужба вже вимагає скасувати два з них.

А в Києві обвалився міст, який ремонтує «Ростдорстрой» і слідчі припускають розтрату коштів на цьому підряді.

Щодо ремонту приміщень навчального закладу в Новій Одесі, то закупівлю з особливостями оголосив Новоодеський професійний коледж, оцінивши ремонт у 3,5 млн грн. На торги подався один ФОП Проворна О.М., з яким коледж уклав угоду вартістю майже 3,2 млн грн. Роботи мають завершити до кінця жовтня 2024 року.

Оксана Проворна зареєструвалася підприємицею у 2016 році. А вже з 2017-го почала укладати угоди з розпорядниками бюджетних коштів, наразі підписавши договорів на загальну суму понад 20 млн грн.

Переважну більшість контрактів жителька Миколаєва Оксана Проворна отримує в Миколаївській області. Але є декілька підрядів і в Київській, і в Кіровоградській областях.

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір