Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Окупаційну ректорку вишу з Херсона чекають у херсонському суді

Євгенію Чернишову, яка пішла на співпрацю з росіянами та очолила окупаційний «аграрний університет», чекають у Херсонському суді. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на відповідний документ Офісу Генпрокурора.

Євгенії Чернишовій інкримінують щонайменше два правопорушення:

  • за частиною 2 статті 111 ККУ «Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану»;
  • за частиною 3 статті 111-1 ККУ «Дії громадян України, спрямовані на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти».

Так, досудове слідство встановило, що у липні 2022 року колишня очільниця відділу контролю в насінництві та розсадництві Управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби Херсонської області і раніше випускниця та викладачка Херсонського державного аграрно-економічного університету (ХДАЕУ) добровільно перейшла на бік ворога та очолила захоплений окупантами виш. 

Жінка організувала освітній процес за ворожими «стандартами освіти», забезпечила університет московитськими підручниками й займалася добором персоналу, який готовий був працювати на ворога. Також Євгенія Чернишова оголосила набір абітурієнтів до університету.

Підозрювана займалася й викладацькою діяльністю — вона вела лекції мовою окупанта, брала участь в заходах на підтримку ворога, а також забезпечила видачу випускникам дипломів окупаційного зразка.

Окрім того, проголосивши себе «ректоркою» Херсонського державного аграрно-економічного університету, Чернишова розмістила в його приміщенні так звану «виборчу дільницю» для проведення незаконного «референдуму» щодо виходу Херсонської області зі складу України та приєднання до країни-агресорки. Чернишова публічно підтримувала цей псевдореферендум. 

Чернишова була і залишається кандидаткою сільськогосподарських наук, раніше працювала доценткою кафедри ботаніки та захисту рослин ХДАЕУ. Певний час Чернишова була відповідальною особою центру «Крим — це Україна» в аграрному університеті.

Нині псевдоректорці загрожує довічне ув’язнення.

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що ХДАЕУ рекламує себе за бюджетні кошти в проросійському телеграм-каналі «Труха».

Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір