Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Прокуратура намагається повернути землю санаторію на узбережжі Одеси

В Господарському суді Одеської області розглядають справу щодо розірвання договору оренди та повернення громаді земельної ділянки під будівлями санаторію Іванова в Чорноморці. У 2019 році депутати Одеської міськради передали ділянку в оренду приватній фірмі. Однак ця компанія кілька років не сплачувала місту оренду.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на ухвалу суду.

Позов подав виконуючий обовʼязки керівника Київської окружної прокуратури Одеси. Він звернувся до суду в інтересах громади. В позовній заяві до ТОВ «Кано Трейд» прокурор вимагає, щоб фірма сплатила заборгованість по оренді у 280 тис. грн. Виявляється, що фірма перестала платити місту ще з жовтня 2021 року.

Також прокурор вимагає достроково розірвати договір оренди земельної ділянки площею 4,4726 га з кадастровим номером 5110136900:50:015:0049 вулиця Прибережна, 17 в Одесі. Це територія колишньої «туберкульозної лікарні», але одесити знають її під назвою «Санаторій Іванова».

З матеріалів справи відомо, що вказану земельну ділянку ще у 2020 році хотіла забудувати скандально відома будівельна компанія «Пространство». Зокрема у дозвільній документації на будівництво, виданій Управлінням державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради, значиться Обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельний кооператив «Пространство».

Читайте також: Стало відомо з ким разом виводив землю на узбережжі затриманий голова ОТГ на Одещині

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір