Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

«Не можемо все і відразу»: Віталій Кім розповів в інтерв’ю, як відбувається відновлення Миколаївщини

У Миколаївській області від початку повномасштабного вторгнення росіяни зруйнували понад 16 тисяч об’єктів. 38% з них уже відновили, йдеться про 6 тисяч об’єктів цивільної та критичної інфраструктури. 

Про те, як відбувається відновлення на Миколаївщині, очільник обласної військової адміністрації розповів у інтерв’ю виданню «hromadske». Так, Миколаївська область — у трійці лідерів з відновлення. Проте багато об’єктів так і залишились не відремонтованими.

«Люди кажуть, що повільно? Ми не можемо зробити все й одразу», — відповідає Віталій Кім журналісту «hromadske». Голова Миколаївської ОВА зазначив, що за рік у регіоні відремонтували мости й електрику в житлово-комунальних господарствах фактично на 100%. Ці ремонти, за словами Кіма, відбулись майже без використання допомоги з бюджету:

«З бюджету витратили лише 8 мільйонів гривень. Кошти залучали з інших сфер: краудфандинг, United24, допомога від бізнесу та навіть від військових», — розповідає в інтерв’ю Кім. 

Читайте також: Як Миколаївська ОВА витрачає кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії

Станом на зараз, Миколаївщина отримала від міжнародних партнерів допомоги на 400 мільйонів євро. Всі ці кошти, каже очільник ОВА, йдуть на відновлення й відбудову. Деякі проєкти, за його словами, область виконала в максимально короткі строки. Зокрема за три місяці вдалось відновити лікарні швидкої допомоги. 

Пришвидшити відновлення й відбудову області, каже Кім, майже неможливо. На це впливає, зокрема, і фінансування. Попри значну допомогу від донорів, коштів не вистачає. Не завжди можливо фінанси залучити і від бізнесу. 

«З Миколаївської області виїхали 680 підприємств у безпечніші регіони. Ще 800 — не працюють, пошкоджені чи зруйновані. Для Миколаєва це дуже велика цифра. Сподіваюся на підтримку держави, на виділення коштів, на покриття збитків щодо релокації», — розповідає Віталій Кім, голова Миколаївської обладміністрації

Читайте також: Декларації Миколаївської ОДА за 22 рік: Коштовні подарунки в родині Кіма, машина для заступників і благодійна допомога при наявності заощаджень

Більше публікацій Вікно ВідновленняБільше публікацій Вікно Відновлення »
Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір