Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Сільрада на Одещині без конкурсу віддала можливість постачати воду для громади. АМКУ відкрив справу

Антимонопольний комітет знайшов порушення в діях Маяківської сільради, що на Одещині. Вона без проведення конкурсу віддала приватному товариству право забезпечувати громаду водою.

Як повідомляє Антимонопольний комітет, Маяківська сільрада віддала товариству «Маякиводоканал» об’єкти водопостачання комунальної власності. Це відбувалось без проведення конкурсної процедури, як того вимагає закон. Таким чином ТОВ «Маякиводоканал» отримало можливість надавати послуги з центрального водопостачання у населеному пункті. 

А оскільки у товариства не було конкурентів, то і йому не було сенсу пропонувати привабливі для замовника умови на передачу об’єктів водопостачання. Були й інші товариства, яких залишили без можливості взяти участь у торгах й претендувати на підряд. 

Тож Антимонопольний комітет вважає, що товариство «Маякиводоканал» отримало можливість надавати послуги з водопостачання не завдяки власним досягненням, а за рахунок впливу Маяківської сільради. Тому АМКУ відкрив відповідну справу щодо порушення економічної конкуренції та зобов’язав Маяківську сільраду впродовж двох місяців розірвати угоду з товариством й провести торги на конкурсних засадах. 

Читайте також: Одеська міськрада власним коштом відремонтувала водоканал і віддала за безцінь приватній фірмі, — Держаудитслужба

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір