Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому прикрили конвертаційний центр, що за 5 місяців відмив понад 150 мільйонів

У Кропивницькому викрили діяльність конвертаційного центру, який займався легалізацією незаконних доходів та ухилявся від сплати податків. 

Як повідомляє Кіровоградська прокуратура, фінансово-промислова група займалась переробкою та експортом сільськогосподарської продукції. Слідство встановило, що її керівники зареєстрували у Кропивницькому фіктивні підприємства. Фірми оформили на людей з вразливих груп суспільства. Ці люди отримували незаконні перерахування грошей на свої рахунки. 

Таким чином, як вважає слідство, діяв конвертаційний центр, який відмивав значні суми коштів. Лише за 5 місяців 2024-го року до тіньового сектору економіки вивели понад 150 мільйонів гривень. 

Правоохоронці обшукали офіси фінансово-промислової групи, яка, начебто, стоїть за відмиванням грошей. Під час обшуків вилучили 145 печаток підприємств, печатку органу державної влади, комп’ютерну техніку, 76 мобільних пристроїв, 324 банківські картки та чорнову бухгалтерію. Наразі встановлюють людей, що причетні до діяльності центру. 

Фото: Кіровоградська обласна прокуратура

Читайте також: БЕБ та СБУ «накрили» конвертаційний центр з «філією» в Одесі

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Кропивницький вимірБільше публікацій Кропивницький вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір