Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Миколаївщині ремонт за 4,3 мільйона віддали «цікавій» компанії

Управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту Веселинівської селищної ради Миколаївської області без проведення відкритих торгів уклало угоду на проведення перебудови адміністративної будівлі під житлову. Вартість робіт складає 4,3 мільйона бюджетних гривень. Чиновники обирали підрядника без використання електронної системи закупівель. 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Роботи заплановано завершити аж у кінці 2025 року. Ремонтувати будівлю буде ТОВ «ППБ Будівник», яке більшість своїх угод уклало без конкуренції.

Компанію «Будівник» зареєстрували у 2016 році в місті Южноукраїнськ. Бенефіціаром підприємства зазначений місцевий житель Андрій Ільченко. Станом на зараз компанія уклала угод на загальну суму 15,6 мільйона бюджетних гривень. Всі підряди Ільченко укладає в Миколаївській області.

Як раніше повідомляв «Антикорупційний вимір»,  ТОВ «ППБ Будівник» «засвітилось» у корупційному розслідуванні про хабарництво у дуже цікавому контексті. За матеріалами слідства, директор компанії «ППБ Будівник» у 2022 році – на той час це, як і зараз, був Ільченко – для проведення будівельних робіт звернувся до в.о. начальника першого заступника начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Миколаївській області. А саме Дмитра Румика. Ільченко хотів орендувати приміщення, які належали установі, де керував Румик.

Румик запропонував укласти договір зберігання майна, замість проведення тендерної процедури передачі майна Регіонального офісу водних ресурсів у Миколаївській області в оренду. Щомісячна оплата складала 10 тис. грн. А ще 10 тис. Румик попросив для себе – за сприяння «вигідної угоди». На цьому Румика і затримали правоохоронці.

Примітно, що звернення Ільченка до правоохоронців не поодиноке. Він неодноразово виступав викривачем корупційних схем у Миколаївській області. Це виглядає, як певний алгоритм від правоохоронних органів, що викривають посадовців на хабарництві за допомогою «своїх» людей, а далі вже їх «відпрацьовують». 

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір