Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині закрили за давністю справу ексначальниці відділу освіти. Вона підписала додаткові угоди про подорожчання газу

Суд закрив справу Оксани Гадірової, яка очолювала відділ освіти Долинської РДА, що на Кіровоградщині, через сплив строків давності. Посадовиці інкримінували зловживання службовим становищем через укладання додаткових угод про здорожчання вартості газу.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з матеріалами справи, у січні 2018 року РДА оголосила тендер на закупівлю газу. 23 лютого за результатом тендеру угоду уклали з дочірнім підприємством «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз».

За договором ціна газу склала 8,3 тис. грн за тисячу кубометрів, загальна сума договору становили 2,3 млн грн.

Втім, як встановило слідство, одразу після укладання угоди постачальник звернувся до замовника й попросив її змінити. А саме укласти додаткову угоду, якою передбачалося збільшення вартості газу й відповідно зменшення його об’ємів у поставці. Це було зумовлено коливанням ціни на газ і постачальник надав про це лист від Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати.

Вже 26 лютого начальниця відділу освіти уклала з постачальником додаткову угоду за якою вартість газу зросла до 9,2 тис. грн за тисячу кубометрів.

Наступного дня представник фірми знову надіслав лист про здорожчання палива і посадовиця підписала нову додаткову угоду за якою вартість на газ вже склала 10,1 тис. грн.

Згідно з висновком експертизи, збитки для бюджету склали понад 170 тис. грн.

Слідчі наполягали, що в період укладання угоди коливання цін на газ насправді не було і звинуватили начальницю відділу освіти у зловживанні службовим становищем. Їй загрожувало позбавлення волі до трьох років.

Кримінальне провадження щодо Гадірової відкрили лише у грудні 2023 року, коли, напевне, виявили проблеми в закупівлях. На той момент вона вже не працювала в РДА, про що свідчить її декларація. Обвинувальний акт відправили до суду у травні 2024 року, але вже у червні під час розгляду справи експосадовиця подала клопотання про звільнення її від кримінальної відповідальності та закриття справи, бо на той момент вже спливли строки давності. Суд згідно з законодавством закрив справу. Витрати у сумі 8 тис. грн на проведені експертизи поклали на державу.

За інформацією з аналітичної системи Youcontrol, у 2015 році Оксана Гадірова балотувалася у Долинську міську та районну ради від БПП. Нині вона працює у школі.

Читайте також: Привласнив 600 тисяч на неякісному вугіллі: На Кіровоградщині судитимуть представника підрядника

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір