Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині чиновники без конкурсу віддали дорожній підряд за завищеними цінами депутату «Слуги народу»

Управління житлово-комунального господарства Ізмаїльської міської ради без конкурсу віддало дорожній підряд на 23 мільйони гривень компанії «Евродор», що належить місцевому депутату від «Слуги народу» Геворгу Авєтісяну.

Про це пишуть журналісти «Nikcenter». Так, Геворг Авєтісян очолює Депутатську комісію з питань бюджету Ізмаїльської міськради і є представником партії «Слуга народу». Водночас разом з дружиною Авєтісян володіє компанією «Евродор». Остання є одним з найбільших дорожніх підрядників на Одещині, і всі контракти на ремонти доріг в Ізмаїлі отримує фактично без конкурсу. 

Так сталось і з роботами з ремонту Болградського шосе, які виконуватиме «Евродор» за 23 мільйони гривень. Журналісти порахували, що у кошторисі можливе завищення цін на будівельні матеріали складає близько 4 мільйонів.

У «Евродорі» порахували щебенево-піщану суміш за 1860 гривень за кубометр. Разом з тим Служба відновлення інфраструктури станом на травень вказує середню ціну на цю суміш у 973 гривні за кубометр. 

За щебінь підрядник хоче 1888 гривень за кубометр, коли такий же на ринку коштує в середньому 964 гривень. Аналогічна ситуація і з піском: у «Евродорі» він врахований по 1300 гривень за кубометр, тоді як Служба відновлення зазначає 804 гривень вартість в середньому на Одещині. Загальна сума можливих переплат бюджетних коштів Ізмаїлу лише в одному контракті — близько 4 мільйонів.

Разом з тим Ізмаїл посів третє місце в Одеській області серед розпорядників бюджетних коштів, які найбільше витрачаються на дорожні ремонти. Протягом 2023 року і першої половини 2024 року, очікувана вартість закупівель управління ЖКГ Ізмаїльської міськради склала 600 мільйонів гривень. 

Читайте також: Депутат від Слуг отримав підряд на 224 мільйони на утримання доріг району Одещини

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір